Băsescu îi mai DĂ UNA lui Ponta

Băsescu îi mai DĂ UNA lui Ponta

Traian Basescu afirma ca Romania nu poate interzice exportul de masa lemnoasa neprelucrata, in conditiile in care Tratatul de la Lisabona nu permite ingradirea circulatiei marfurilor. Intr-o postare pe contul lui de Facebook intitulata "Nestiutorii de carte", fostul presedinte ii recomanda lui Klaus Iohannis sa citeasca si el Tratatul de la Lisabona, deoarece "l-ar ajuta in dialogul cu domnul Ponta, vesnicul urechist".

"VVPonta ameninta public Ministerul Justitiei ca va da afara tot personalul daca, pina la urmatoarea sedinta de guvern, nu-i prezinta solutii pentru limitarea exporturilor de masa lemnoasa neprelucrata. Nu face asta, ca o sa le platesti salariile", afirma Basescu, dupa ce primul ministru a declarat in urma cu doua zile ca Guvernul are intentia sa interzica temporar exportul de masa lemnoasa neprelucrata printr-o ordonanta de urgenta.

Fostul presedinte spune ca Guvernul risca sa fie "capacit peste ceafa de Comisia Europeana" daca se atinge de libera circulatie a marfurilor, una din libertatile fundamentale ale Uniunii Europene.

In schimb, el recomanda guvernului sa elaboreze urgent un program de protejare si salvare de la exploatare irationala a padurilor ca resursa naturala: "Va asigur ca nimeni in UE nu va protesta in fata unui program de utilizare prudenta si rationala a padurilor in Romania, dar oricine va protesta in fata unui program de ingradire a liberei circulatii a marfurilor, fie aceasta marfa si busteni sau cherestea".

"Deci, Ponta draga, daca vrei sa faci un bine minimal tarii, citeste si tu Tratatul de la Lisabona - la care eu am lucrat timp de trei ani si pe care l-am semnat, iar Parlamentul Romaniei l-a ratificat - si vezi ca articolul care te ajuta in gasirea solutiei se afla la capitolul mediu si are numarul 191.

(...)

Vad ca altfel ai ramas cu aceleasi probleme din vremea MTO, adica nu citesti si faci politica nationala dupa ureche.
Cu siguranta si domnului Iohannis i-ar prinde bine citirea Tratatului de la Lisabona. L-ar ajuta in dialogul cu domnul Ponta, vesnicul urechist", concluzioneaza Traian Basescu.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Simple zvonuri?

2 Dobitocul ăsta prezintă știri la Antena 3! / Citiți și voi ce personaje adăpostește cloaca lui Voiculescu!

3 VIDEO Voi vedeți ce se întâmplă pe Autostrada A1 Sibiu - Pitești?

4 Scrisoarea asta nu poate fi adevărată! / Ce le-a scris judecătorilor o moldoveancă despre plăcerea sexului desco…

5 VIDEO Sex mistic în temple, dansuri în pielea goală şi spirale yoga