Bihor/Afaceristul Cosmin Bonica a fugit de la propria arestare

Bihor/Afaceristul Cosmin Bonica a fugit de la propria arestare

După 24 de ore petrecute în Arestul Poliţiei Bihor, Cosmin Bonica, patronul Capa Instal, şi Daniel Fechete (foto), administratorul Dan&Dan Construct, au fost prezentaţi miercuri după-amiază în faţa judecătorului pentru drepturi şi libertăţi.

Magistratul trebuia să se pronunţe asupra cererii de arestare preventivă formulate de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor care îi anchetează pe cei doi pentru evaziune fiscală, obţinere ilegală de fonduri publice şi o pagubă provocată bugetului de stat de 6 milioane de lei.

Procesul a început ca oricare altul, însă s-a transformat într-un adevărat circ în momentul în care, înainte de pronunţarea verdictului, Cosmin Bonica s-a făcut nevăzut.

Incidentul s-a produs în jurul orei 19. Până atunci, Bonica a preferat să stea în sala de judecată, iar Daniel Fechete s-a plimbat agitat pe coridoarele instituţiei. Putea să o facă, după cum a precizat avocatul său, Dan Todoran, căci atât ordonanţa de reţinere emisă pe numele lui Fechete, cât şi cea dată pentru Cosmin Bonica, expiraseră în timpul şedinţei de judecată, iar cel puţin până la pronunţarea verdictului erau liberi.

Cu doar două minute însă înainte de venirea judecătorului, Cosmin Bonica (foto) nu a mai rezistat presiunii. Însoţit de avocatul său, Şerban Cighir, afaceristul a ieşit din sala de judecată şi, cu paşi grăbiţi, a coborât scările până la parter de unde s-a întors, însă, doar avocatul.

Alertat, subcomisarul Claudiu Boloş de la Serviciul de Investigare a Fraudelor, unul dintre poliţiştii prezenţi la şedinţa de judecată, a pornit după Bonica şi l-a ajuns din urmă chiar lângă poarta Tribunalului, unde a încercat să-l convingă să se întoarcă.

"I-a spus să se întoarcă, dar omul a început să strige, că el este liber, că poate pleca", a povestit unul din martorii incidentului, susţinând totodată că, în momentul în care ofiţerul l-a prins de umeri pe afacerist, acesta l-a bruscat, împingându-l, după care a luat-o la goană spre o maşină cu care, apoi, a şi plecat.

Gestul său a fost explicat, ulterior, de anchetatorul afaceristului, prezent la şedinţa de judecată pentru a susţine propunerea de arestare a celor doi. "Suspectul a declarat că e stresat de prezenţa ziariştilor, că nu vrea să fie filmat cu cătuşele pe mâini", a declarat procuroarea Mihaela Bulzan.

Între timp, întors în sală, judecătorul a făcut public verdictul: Daniel Fechete şi Cosmin Bonica au primit mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile. Încătuşat din nou, Fechete a fost urcat în duba Poliţiei Bihor, de astă data singur, şi condus înapoi în Arest.

Ulterior, afaceristului i s-a alăturat şi colegul de dosar. "S-a prezentat la Arest unde a fost încarcerat", a declarat BIHOREANULUI miercuri seară purtătorul de cuvânt al Parchetului Bihor, procurorul Cristian Ardelean.

Cât vor sta în arest cei doi afacerişti, încă nu e clar, căci avocaţii lor au anunţat deja că vor ataca încheierea de arestare dată de Tribunalul Bihor, prin contestaţie, care se va judeca la Curtea de Apel Oradea.

"Cei doi şi-au arătat disponibilitatea să colaboreze cu anchetatorii pentru aflarea adevărului, să repare prejudiciul stabilit, clar, printr-o expertiză de specialitate. Sunt la prima abatere, au familii, afaceri solide", a enumerat avocatul Dan Todoran, apărătorul lui Daniel Fechete, motivele pentru care cere respingerea propunerii de arestare ori înlocuirea măsurii cu o alta, mai puţin restrictivă.

Citiţi despre acuzaţiile care li se aduc celor doi oameni de afaceri în articolul: "Băieţii deştepţi" în vizor: Cosmin Bonica de la Capa Instal şi Dan Fechete de la Dan&Dan Construct, reţinuţi "


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”