Brennan i-a mulțumit lui Maior pentru contribuția deosebită la dezvoltarea cooperării între CIA și SRI

Brennan i-a mulțumit lui Maior pentru contribuția deosebită la dezvoltarea cooperării între CIA și SRI

Directorul CIA, John Brennan, i-a mulțumit lui George Maior pentru contribuția sa deosebită la dezvoltarea cooperării între CIA și SRI în domeniul informațiilor.

Potrivit unui comunicat transmis marți AGERPRES, fostul șef al SRI a fost contactat telefonic de către John Brennan, ocazie cu care șeful CIA a apreciat contribuția lui Maior la consolidarea parteneriatului cu SUA în domeniul strategic al informațiilor în interesul securității naționale a ambelor state și al securității regionale și internaționale.

La rândul său, Maior i-a mulțumit lui John Brennan pentru implicarea sa în evoluția relațiilor operative dintre cele două servicii și l-a asigurat că, în urma discuțiilor pe care le-a avut cu președintele României, Klaus Iohannis, cu premierul Victor Ponta și cu noul director al SRI, Eduard Hellvig, parteneriatul dintre cele două instituții va continua la nivelul calitativ informațional și operațional la care a ajuns și că acesta va constitui o prioritate pentru politica de securitate a României.

Totodată, adaugă sursa citată, Maior a subliniat importanța cooperării dintre România și SUA, mai ales în actualul context strategic internațional și regional, ''extrem de complex și tensionat''. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…