Brokerul fugar Cristian Sima, fondatorul HotNews.ro, a fost audiat de procurori în Elveția. Este suspectat de o înșelăciune de 2,5 milioane de euro

Unul dintre cei mai influenți brokeri, Cristina Sima, fondatorul HotNews.ro, este acuzat de procurori de înșelăciune și spălare de bani. Acesta este fugit din țară de aproape trei ani, motivând că îi este frică de răzbunarea clienților din România

 Cristian Sima a fost interogat la sediul Procuraturii Publice din Samedan, Elveția, printr-o comisie rogatorie cerută de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București. Aceste are calitatea de suspect față de care s-a dispus începerea urmăririi penale pentru săvârșirea a nouă infracțiuni de înșelăciune și a nouă infracțiuni de spălarea banilor, anunță Parchetul. Reamintim că șeful casei de brokeraj WBS Holding a pierdut în 2012 banii clienților în urma unor pariuri la bursă care nu i-ai ieșit. În octombrie 2012, Sima fugea în Finlanda pe motiv că în statul nordic nu se mai simte amenințat de clienți să le returneze banii.

După un an și după o apariție la un post de televiziune local, Sima s-a mutat în Elveția, acolo unde își are reședința fata sa. Pe lista clienților se aflau printre alții: Daniel Dăianu, Marie Rose Mociorniţă, Andreea Raicu și Tudor Chirilă. Primul dintre aceștia, Daniel Dăianu, a susținut că i-a făcut plângere lui Sima pentru înșelăciune. În schimb, Chirilă s-a declarat înțelegător cu brokerul.

Pe lângă Sima, alte cinci persoane sunt urmărite penal

"În cauză s-a mai dispus începerea urmăririi penale față de cinci persoane fizice și două societăți comerciale, pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune prevăzute de art. 244 alin.1 și alin.2 Cod Penal, complicitate la înșelăciune și spălarea banilor", mai precizează anchetatorii.

Prejudiciul reclamat în cauză de părțile civile este de 2,5 milioane de euro.

"Cu privire la situația de fapt reținută, numele/identitatea altor persoane cercetate, faptele și infracțiunile reținute în sarcina acestora și probele administrate, menționăm că în momentul de față acestea nu pot fi făcute publice întrucât ar fi de natură să afecteze mersul anchetei penale", au mai adăugat procurorii.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cum a mințit Dăncilă despre angajarea fiului și, mai ales, cum a băgat în față adopția, cu nemernicie tipic pe…

2 VIDEO Sondaj pe stradă în București. Iohannis are un scor zdrobitor. Pensionară: „Este rușinos să fie Dăncilă …

3 Fostul premier Tudose îndeamnă oamenii să voteze cu Iohannis! „Nu e vorba despre un vot cu inima, ci despre un…

4 Birchall a rămas cu colții înfipți în gâtlejul Proastei! Nou atac după minciunile sfruntate de marți

5 A murit Corina Untilă, unul dintre eroii veritabili din decembrie '89: „Am fost împuşcată de armata propriei m…

recomandări

Te ia DNA: Dan Popa

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Un tip a creat ciocanul lui Thor cu electromagneţi şi amprentă