Bugetul de venituri și cheltuieli al RADET pe 2015 a fost aprobat

Bugetul de venituri și cheltuieli al Regiei Autonome de Distribuție a Energiei Termice București (RADET) pe anul acesta a fost aprobat în ședința Consiliului General al Municipiului București (CGMB) de joi.

Președintele Consiliului de Administrație al RADET, Gabriel Dumitrașcu, declara pe 13 noiembrie că bucureștenii ar putea rămâne fără apă caldă și căldură dacă CGMB nu intră în procedură de urgență și nu aprobă bugetul.

"Începând de acum, RADET nu mai poate cheltui nicio sumă. A ajuns să cheltuiască peste 90% din execuția bugetară a anului anterior. Legea prevede că peste acest cuantum nu mai poți cheltui nicio sumă până la aprobarea bugetului. Chiar dacă luni se aprobă un împrumut de trezorerie către CGMB, acești bani nu vor putea fi virați în conturile RADET în lipsa unei prevederi într-un buget de venituri și cheltuieli aprobat. Este încă o necesitate pentru a aproba acest buget de venituri și cheltuieli", afirma Dumitrașcu, care sublinia că CGMB trebuie să aprobe bugetul de venituri și cheltuieli al RADET.

Consiliul General al Municipiului București a adoptat pe 16 noiembrie un proiect de hotărâre ce prevede că municipalitatea va contracta de la Ministerul Finanțelor un împrumut de maximum 248 de milioane de lei pentru asigurarea furnizării energiei termice în sezonul rece.

AGERPRES/(AS — autor: Iulia Carciog, editor: Claudia Stănescu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Adevărul despre ce se întâmplă în China! Oameni buni, acolo este acum iadul!

2 Bătaie de joc! Asta ia spor de 3.000 lei pentru condiții grele de muncă!!! E angajată la Parlament și are un s…

3 VIDEO Cum construiesc chinezii un spital într-o săptămână. Imagini cu „pădurea” de excavatoare şi camioane mob…

4 Un articol devastator. Toți moldovenii ar trebui să-l citească!

5 LIVE Virusul ucigaș / 41 de morţi şi 1.300 de persoane contaminate în China. Armata trimite personal medical la…

recomandări

Te ia DNA: Constantin Jeican

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Tipul asta zboară printr-un munte într-o cascadorie la limită