Bugetul de venituri și cheltuieli al RADET pe 2015 a fost aprobat

Bugetul de venituri și cheltuieli al Regiei Autonome de Distribuție a Energiei Termice București (RADET) pe anul acesta a fost aprobat în ședința Consiliului General al Municipiului București (CGMB) de joi.

Președintele Consiliului de Administrație al RADET, Gabriel Dumitrașcu, declara pe 13 noiembrie că bucureștenii ar putea rămâne fără apă caldă și căldură dacă CGMB nu intră în procedură de urgență și nu aprobă bugetul.

"Începând de acum, RADET nu mai poate cheltui nicio sumă. A ajuns să cheltuiască peste 90% din execuția bugetară a anului anterior. Legea prevede că peste acest cuantum nu mai poți cheltui nicio sumă până la aprobarea bugetului. Chiar dacă luni se aprobă un împrumut de trezorerie către CGMB, acești bani nu vor putea fi virați în conturile RADET în lipsa unei prevederi într-un buget de venituri și cheltuieli aprobat. Este încă o necesitate pentru a aproba acest buget de venituri și cheltuieli", afirma Dumitrașcu, care sublinia că CGMB trebuie să aprobe bugetul de venituri și cheltuieli al RADET.

Consiliul General al Municipiului București a adoptat pe 16 noiembrie un proiect de hotărâre ce prevede că municipalitatea va contracta de la Ministerul Finanțelor un împrumut de maximum 248 de milioane de lei pentru asigurarea furnizării energiei termice în sezonul rece.

AGERPRES/(AS — autor: Iulia Carciog, editor: Claudia Stănescu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 CCR, asasinii României! / Dr Emilian Imbri, managerul spitalului Victor Babeș: Trei infectați au plecat / Și de la…

2 Cu cine și-o trage Dana Budeanu

3 Prefectul Clujului, soţia şi baieţelul de nouă luni, diagnosticaţi cu COVID-19 / Prefectul: Gândiți-vă de două o…

4 Document / Pacienții Covid au început să plece din spitale, începând de vineri / Statul rămâne fără instrumentul l…

5 50 de miliarde de dolari. Asta este averea reală a Mafiei PSD care a furat România în ultimii 30 de ani. Numai…