CÂH!/Corina Crețu, spălata într-un ziar bruxellez apropiat de Dan Voiculescu după scandalul din Politico: "O stea din România"

CÂH!/Corina Crețu, spălata într-un ziar bruxellez apropiat de Dan Voiculescu după scandalul din Politico: "O stea din România"

Ziarul NewEurope, editat la Bruxelles de familia greaca Basil si Alexandros Koronakis, o lauda pe Corina Cretu intr-un articol-oda intitulat "Corina Cretu: A Romanian star". Articolul a aparut la doar patru zile dupa ce Cretu a fost tinta unei investigatii a publicatiei Politico, unde fosti si actuali angajati au relatat ca aceasta ar avea un program de lucru lejer si ar combina delegatiile oficiale cu calatoriile de vacanta. Ziarul NewEurope s-a remarcat in 2013, cand l-a aparat pe Dan Voiculescu, moment in care HotNews.ro a descoperit ca ziarul familiei din Grecia a fost tiparit in trecut la o tipografie a mogulului roman. De notat ca insasi Corina Cretu a publicat in trecut articole in acest ziar.

In articol de astazi, 14 decembrie, ziaristii NewEurope ii dedica o adevarata oda comisarului Corina Cretu. "De la ziarist la diplomat, apoi europarlamentar, si acum comisar european, ea a depasit toate piedicile periculoase pentru cariera oricarui politician, mai cu seama a unei femei politician", scrie publicatia citata.

"Corina Cretu s-a dovedit un politician istet, bun comunicator si priceputa la realizarea de aliante", mai scrie NewEurope, care continua in acelasi ton tot articolul.

In incheiere, ziaristii sustin ca Dacian Ciolos ar avea o relatie de adversitate cu Corina Cretu, sugerand (fara sa o afirme direct) ca aceasta ar fi sursa investigatiei publicate in Politico.

Legaturile dintre NewEurope si Dan Voiculescu

Saptamanalul New Europe a devenit cunoscut in Romania in 2013, cand a publicat un articol in care seful statului era catalogat drept "ultimul autocrat al Europei" si ca isi bazeaza puterea pe un "control total al serviciilor secrete si al unor institutii cheie in stat". Basescu declarase dupa aparitia articolului ca "E publicatia lui Voiculescu, lasati-ma in pace. E exact mesajul lui Voiculescu si al Antenelor. O sa vedeti ca intr-o anumita perioada a apartinut trustului Intact, dupa care, pentru a-l neutraliza, se pare ca actionariatul a devenit unul din Grecia. Eu m-as gandi la relatii pe care Voiculescu le-a avut cu o anumita firma greceasca care a detinut Loteria".

Editorul NewEurope, Basil Coronakis, a declarat atunci ca il cunoaste pe Dan Voiculescu, ca in trecut a scos versiunea tiparita a publicatiei la una din tipografiile lui Voiculescu de la Bucuresti si ca s-a consultat cu el telefonic inainte de publicarea articolului "Basescu, ultimul autocrat al Europei".

NewEurope apare la Bruxelles ca publicatie gratuita din 1993 si, potrivit directorului Basil Coronakis, are peste 30 de colaboratori, inclusiv din Romania. Unul dintre romanii care semneaza in New Europe este europarlamentarul social - democrat Corina Cretu. In septembrie, Corina Cretu a publicat un text despre extremism, dupa ce in iulie 2012 scrisese un text in care il ataca pe Traian Basescu si il lauda pe Victor Ponta.

Ce a scris Politico despre Corina Cretu

Politico scrie ca fosti si actuali angajati au descris cabinetul Corinei Cretu ca fiind intr-o stare de dezordine pe fondul plecarii sefului de cabinet, al sefului adjunct, al sefului de comunicare dar si a altora. Rata de rotatie a personalului este neobisnuit de mare - 8 din cei 19 membri ai cabinetului privat al comisarului au plecat in decurs de 12 luni.

Mai multi consilieri din cabinetul personal al comisarului au plecat pentru ca s-ar fi temut ca nu vor putea sa o apere, sustine Politico, adaugand ca personalul a inceput sa fie atat de ingrijorat de faptul ca Corina Cretu isi ia prea mult timp liber incat seful sau de cabinet de la acea vreme ar fi avertizat-o ca blocarea programului cu mentiunea "timpul comisarului" sau "fara intalniri" poate parea suspecta.

Publicatia a vorbit cu 11 fosti si actuali membri ai cabinetului sau, iar multi dintre ei au refuzat sa comenteze oficial "revolta personalului".


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina