Captură record a poliţiştilor de frontieră: peste 11 kg de aur de 24 de karate

„În data de 14.04.2014, în jurul orei 17.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, judeţul Timiş, s-au prezentat pentru a intra în ţară doi bărbaţi, într-un autoturism marca Volkswagen. Cu ocazia controlului de frontieră, s-a stabilit că cei doi sunt cetăţeni români, Gumi M., în vârsta de 22 de ani şi Ioan B., în vârstă de 65 de ani, ambii cu domiciliul pe raza judeţului Timiş”, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei de Frontieră.

După controlul amănunţit, poliţiştii au descoperit ascunse sub capota şi în bordul vehiculului 800 monede de metal de culoare galbenă, inscripţionate Franz Josef, 1915.

Monedele au fost trimise spre expertizare specialiştilor din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor - Direcţia Metale şi Pietre Preţioase care, în urma expertizei preliminare, au stabilit ca piesele sunt confecţionate din aur de 23,6 karate, se mai arată în comunicat.

Aur „de familie”

Cei doi bărbaţi au declarat că monedele aparţin unor rude din Austria, care i-ar fi rugat să le transporte în România. Deocamdată aceştia sunt liberi.

Cele 800 de monede, a căror greutate depăşeşte 11,1 kg, au fost predate Trezoreriei Statului, pentru o expertiză detaliată, urmând ca, „în funcţie de rezultatul acesteia, să fie stabilită încadrarea juridică a faptei. Cercetările continuă în vederea luării măsurilor legale”, potrivit poliţiştilor de frontieră.


Sursa: adevarul.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cum a falsificat PSD deficitul bugetar în ultimii 3 ani. Fraților, nenorociții ăștia ne-au amanetat viitorul!

2 Încep să „transpire” primele cifre din sondaje. La PSD se mizează totul pe prezența scăzută

3 PSD, rozătoarea statului român! După fată, Daea și-a angajat și ginerele, printr-un concurs dubios, în ministe…

4 Ce-o avea asta-n gură, fraților? Priviți-i cum râd, zici că au băut ceai de cânepă...

5 Info / Doliu la PSD! Doar 10% din votanții ProRomânia votează cu Dăncilă! Peste 70% merg cu Iohannis!

recomandări

Te ia DNA: Mihali Gavril

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

10+ Fotografii nepublicate din arhiva National Geographic