Caraș-Severin: Peste o mie de reșițeni au protestat în centrul municipiului

Caraș-Severin: Peste o mie de reșițeni au protestat în centrul municipiului

Peste o mie de reșițeni s-au adunat, vineri seara, în centrul municipiului de pe Bârzava, pentru a se alătura tinerilor din întreaga țară și pentru a aprinde câte o lumânare în memoria celor care și-au pierdut viața în Clubul Colectiv din București.

'Protestăm în speranța că astfel de lucruri nu se vor mai întâmpla. A trebuit ca ei să închidă ochii, pentru ca noi să-i deschidem. La această nenorocire au dus corupția și sistemul bolnav creat de politicieni', a spus unul cei care s-au aflat în Piața 1 Decembrie 1918 din Reșița.

Tinerii spun că vor dizolvarea Parlamentului, vor tehnocrație și oportunități pentru tineri. În opinia lor, schimbarea trebuie făcută de către tineri, pentru că ei sunt cei care au viitorul în față. Totodată, protestatarii sunt de părere că demisiile care au avut loc până acum nu sunt îndeajuns pentru a începe o altă etapă, din care să dispară corupția.

În piața centrală din Reșița s-a scandat 'Nu mai vrem corupție!', 'Corupția ucide', 'România, România', 'Vrem spitale, nu catedrale', 'Stop finanțării B.O.R.', 'Vrem să salvăm România', 'Nu vrem să plecăm din țară!'. La toate acestea, au adăugat și revendicări locale, precum "Ne vrem universitatea înapoi". De asemenea, s-a cântat Imnul țării, 'Deșteaptă-te române'.

Toți cei care au venit în centrul civic au aprins și câte o candelă în memoria celor mult prea tineri, plecați dintre noi, în tragedia din Clubul Colectiv
.
Protestatarii au primit autorizație din partea Primăriei Reșița, pentru vineri, începând cu ora 20,00, pentru miting, iar înainte de ora 22,00, acțiunea s-a și încheiat.

Vineri a fost prima zi în care reșițenii au ieșit la proteste, chiar dacă în serile trecute au mai fost încercări, numărul celor prezenți nefiind însă mai mare de 30 de persoane.

AGERPRES /FOTO PE FLUX/ (AS — autor: Paula Neamțu, editor: Marius Frățilă )


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”