Cătălin Ivan: Îmi voi câștiga în instanță dreptul de a fi membru PSD și de a conduce Organizația PSD Sector 1

Cătălin Ivan: Îmi voi câștiga în instanță dreptul de a fi membru PSD și de a conduce Organizația PSD Sector 1

Europarlamentarul Cătălin Ivan susține că își va recâștiga în instanță dreptul de a fi membru PSD și de a conduce Organizația PSD Sector 1.

"Situația mea nu se schimbă absolut deloc, în afară de faptul că sunt un caz unic în istoria partidului și a politicii din România — să fiu exclus de patru ori într-un interval de câteva luni de zile pe singurul motiv că mi-am anunțat candidatura la viitorul Congres, oricând ar fi el, pentru funcția de președinte al partidului. (...) Eu îmi voi câștiga dreptul de a fi membru PSD și de a conduce Organizația PSD Sector 1 în instanță, pentru că deciziile luate de Victor Ponta au fost decizii abuzive, în afara Statutului și atunci, în instanță, bineînțeles că mi se va da dreptate și îmi voi recâștiga acest drept. Eu nu plec din PSD, cel care va pleca din partid și va pleca într-un mod rușinos este chiar Victor Ponta", a declarat Ivan, joi, pentru AGERPRES.

Cătălin Ivan a afirmat că Statutul PSD are valoare de lege și că președintele partidului, Victor Ponta, "a dizolvat o organizație întreagă".

"Domnul Ponta a dizolvat o organizație întreagă și peste 160 de oameni care au muncit în partid și-au pierdut funcțiile doar ca această excludere a mea să fie posibilă. Victor Ponta, ca să mă elimine pe mine, a sacrificat încă 160 de oameni, membri de partid, care nu aveau absolut nicio vină. (...) În democrație, sunt niște lucruri foarte simple care trebuie respectate. În momentul în care înregistrezi partidul la Tribunal, îl înregistrezi cu un Statut. Statutul respectiv are valoare de lege. Victor Ponta nu poate să conducă partidul altfel decât cum prevede Statutul. Deci sunt niște reguli foarte clare, pe care nu are voie să le încalce, nici el și nici altcineva, dacă trăim în democrație. Dacă nu trăim în democrație și e dictatură, așa cum și-ar dori el, da, atunci sunt cu totul și cu totul altele regulile", a mai spus eurodeputatul.

Totodată, Ivan a susținut că, în opinia sa, Victor Ponta "conduce un partid de care îi este frică".

"Dacă nu aș fi reprezentat un pericol pentru Victor Ponta, nu s-ar fi chinuit atât. Numai că lui Victor Ponta nu îi este frică de mine personal, îi este frică de absolut oricine îndrăznește să ia în calcul vreo eventuală candidatură la vreun Congres. Absolut oricine îl va contracandida pe Victor Ponta îi va crea acestuia o foarte mare problemă, pentru că partidul nu îl mai dorește. Oamenii din partid care vor veni la Congres n-ar mai vota pentru Victor Ponta în niciun caz. Victor Ponta conduce un partid de care îi este frică. Singurul lucru logic și civilizat pe care ar putea să îl facă ar fi să își dea demisia și să plece. (...) Recunosc că am făcut o foarte mare greșeală că l-am susținut, în 2010, să iasă președintele partidului", a conchis Ivan.

Organizația PSD Sector 1 a decis, miercuri, excluderea din partid a eurodeputatului Cătălin Ivan. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...