Cazanciuc: Avizele pentru urmărirea penală a celor cinci foști miniștri au fost trimise procurorului general

Cazanciuc: Avizele pentru urmărirea penală a celor cinci foști miniștri au fost trimise procurorului general

Ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, a anunțat luni că a semnat avizele pe care șeful statului le-a dat pentru începerea urmăririi penale a cinci foști miniștri în dosarul Microsoft și că le-a trimis procurorului general.

"Ele (avizele — n.r.) au venit vineri seara, în weekend colegii mei au lucrat la procedurile interne, azi de dimineață le-am semnat pentru a fi trimise la procurorul general", a declarat luni Cazanciuc, aflat la conferința anuală anticorupție "Bune practici în prevenirea corupției, promovarea integrității și a transparenței".

Ministrul Justiției și-a exprimat speranța că și parlamentarii își vor da acordul pentru urmărirea penală a foștilor demnitari cercetați în dosarul Microsoft, fapt care se va vedea pozitiv în viitorul raport MCV.

"Înseamnă că avem instituții puternice care anchetează, așa cum au demonstrat de fiecare dată, marile cazuri de corupție și cred că este în interesul tuturor ca acest dosar să fie soluționat cât mai rapid, pentru a vedea cine se face vinovat de anumite fapte și cine nu", a mai declarat Cazanciuc.

Președintele Traian Băsescu a declarat vineri că a aprobat cererea ministrului Justiției privind începerea urmăririi penale în cazul a cinci foști miniștri anchetați în dosarul Microsoft.

"În ceea ce privește solicitarea făcută de ministrul Justiției cu privire la cinci foști miniștri, legat de dosarul Microsoft, am aprobat sau corect, din punct de vedere al legii, este: am cerut ministrului Justiției — și l-am informat pe procurorul general legat de această solicitare făcută către ministrul Justiției — începerea urmăririi penale pentru doamna Țicău Adriana, pentru domnul Sandu Gabriel, pentru domnul Athanasiu Alexandru, pentru domnul Tănăsescu Nicolae Mihai și pentru domnul Funeriu Daniel", a spus șeful statului la Palatul Cotroceni.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 De citit! / O fostă agentă a Secret Service dezvăluie ce i-a spus Putin lui Bush, în 2008, la București

2 N-au leac! / Priviți ce hartă le-au prezentat ucrainenii americanilor!

3 „Ce ne va trimite data viitoare? Perne?” / Vitali Klitschko, „fără cuvinte” după ajutorul militar promis de Germ…

4 VIDEO Încă o dovadă că USR este doar un hârdău de rahat care încă n-a explodat

5 De belea! Alexandra Stan, din ce în ce mai fierbinte! Să nu dea iar în clocot...