CCR urgentează cazul Șova

CCR urgentează cazul Șova

Curtea Constituțională a schimbat data pentru discutarea cazului votului din Senat privind încuviinţarea cererii DNA de arestare a lui Dan Şova.

Initial, CCR urma sa discute subiectul pe 22 aprilie, insa judecatorii au decis sa urgenteze cazul si sa-l transeze mai rapid, in data de 8 aprilie.

Preşedintele Klaus Iohannis şi PNL au sesizat Curtea Constituţională, iar DNA a cerut CSM sa sesizeze, de asemenea, CCR.

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, solicită Curtii Constitutionale să constate existenţa unui conflict juridic de natură constituțională între Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Consiliul Superior al Magistraturii, pe de o parte, şi Parlamentul României, respectiv Camera Deputaților și Senatul, pe de altă parte, ca urmare a omisiunii Parlamentului de a pune în acord dispozițiile legale cu Constituția în ceea ce privește majoritatea necesară adoptării hotărârilor de încuviințare a cererilor de reținere/arestare a unui deputat/senator, cu consecința blocării activității puterii judecătorești. Atitudinea Parlamentului în cazuri precum cel al senatorului Dan-Coman Sova a condus la un blocaj institutional prin imposibilitatea desfășurării procedurilor judiciare și a înfăptuirii actului de justitie, se arată în scrisoarea domnului Președinte Klaus Iohannis.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...