Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Cioloș: La concursurile pentru Autoritățile de management, singurele criterii de recrutare trebuie să fie de competență; urmăresc personal

Premierul Dacian Cioloș a declarat, joi, că singurele criterii de recrutare la concursurile pentru Autoritățile de management trebuie să fie de competență tehnică și managerială și i-a cerut ministrului Fondurilor Europene să se asigure că organizarea acestor concursuri este transparentă.

"O să o rog pe doamna Aura Răducu, ministru al Fondurilor Europene, să organizeze o întâlnire cu toate autoritățile de management și celelalte instituții implicate în gestionarea fondurilor europene, pentru că aș vrea să văd la fel cum stăm cu absorbția pentru perioada bugetară precedentă, dar și mai ales pregătirea pentru o nouă perioadă bugetară. Am înțeles că aveți scoase la concurs posturi de management în multe dintre Autoritățile de management care se ocupă de gestiunea fondurilor și aș vrea să începem de acum aplicarea principiului transparenței și profesionalizării acestor structuri, așa încât o să vă rog să vă asigurați că perioada de depunere a candidaturilor e suficient de lungă pentru cei care într-adevăr sunt interesați și care vor să lucreze în mod profesionist să poată să-și depună candidaturile", a spus Dacian Cioloș la Palatul Victoria.

El a subliniat că va urmări personal acest lucru și i-a invitat pe cei interesați să-și depună candidatura.

"Și cu ocazia asta, transmit și acest semnal foarte clar din partea acestui Guvern: singurele criterii de recrutare pentru astfel de poziții vor fi cele de competență, de competență tehnică, de competență managerială, și o să vă rog, doamna ministru, să vă asigurați că organizarea acestor concursuri este transparenta și este bazată strict pe aceste criterii și aș vrea să urmăresc personal derularea acestor prime concursuri. Deci, cei care sunt interesați, care au competență și sunt interesați să se angajeze să ni se alăture candidând la managementul, la posturile de conducere ale acestor Autorități de management, îi invit să își depună candidatura în următoarele zile", a mai spus Cioloș.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Infractorul, huiduit la sfârșitul discursului său din Congresul PES: "Afară cu corupţii!"

2 Rareș Bogdan / „Nu aș vrea să mă întâlnesc cu ticălosul de Tudorel Toader în următoarea perioadă!”

3 ALERTĂ Noi scumpiri la gaze și energie de la 1 martie, în urma măsurilor PSD

4 Astăzi e ultima șansă, oameni buni! Mihai Șora: Ne vedem în Piața Victoriei: câtă frunză, câtă iarbă, toate fi…

5 Râma udemeristă recunoaște că e și curvă: "În politică ne asociem cu cine putem şi nu cu cine am dori"

recomandări

Te ia DNA: Marian Pirnea

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cea mai rapidă mașină din lume e aproape gata