Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Cioloș: La concursurile pentru Autoritățile de management, singurele criterii de recrutare trebuie să fie de competență; urmăresc personal

Premierul Dacian Cioloș a declarat, joi, că singurele criterii de recrutare la concursurile pentru Autoritățile de management trebuie să fie de competență tehnică și managerială și i-a cerut ministrului Fondurilor Europene să se asigure că organizarea acestor concursuri este transparentă.

"O să o rog pe doamna Aura Răducu, ministru al Fondurilor Europene, să organizeze o întâlnire cu toate autoritățile de management și celelalte instituții implicate în gestionarea fondurilor europene, pentru că aș vrea să văd la fel cum stăm cu absorbția pentru perioada bugetară precedentă, dar și mai ales pregătirea pentru o nouă perioadă bugetară. Am înțeles că aveți scoase la concurs posturi de management în multe dintre Autoritățile de management care se ocupă de gestiunea fondurilor și aș vrea să începem de acum aplicarea principiului transparenței și profesionalizării acestor structuri, așa încât o să vă rog să vă asigurați că perioada de depunere a candidaturilor e suficient de lungă pentru cei care într-adevăr sunt interesați și care vor să lucreze în mod profesionist să poată să-și depună candidaturile", a spus Dacian Cioloș la Palatul Victoria.

El a subliniat că va urmări personal acest lucru și i-a invitat pe cei interesați să-și depună candidatura.

"Și cu ocazia asta, transmit și acest semnal foarte clar din partea acestui Guvern: singurele criterii de recrutare pentru astfel de poziții vor fi cele de competență, de competență tehnică, de competență managerială, și o să vă rog, doamna ministru, să vă asigurați că organizarea acestor concursuri este transparenta și este bazată strict pe aceste criterii și aș vrea să urmăresc personal derularea acestor prime concursuri. Deci, cei care sunt interesați, care au competență și sunt interesați să se angajeze să ni se alăture candidând la managementul, la posturile de conducere ale acestor Autorități de management, îi invit să își depună candidatura în următoarele zile", a mai spus Cioloș.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ALERTĂ Marea campioană a României, Andreea Răducan, jignită și înjurată de postacii PSD după ce a îndemnat rom…

2 ALERTĂ Priviți! O singură femeie, cu inimă mare, i-a dat cu cracii-n sus pe pesediști, la Bârlad! Dăncilă a da…

3 VIDEO „Hoțule!”, „Infractorule!”, „Mai ai șapte zile!” Dragnea, huiduit la inaugurarea lucrărilor la drumul ex…

4 VIDEO Acesta este clipul președintelui INTERZIS de slugile PSD din CNA și Autoritatea Electorală Permanentă!

5 Primul semn că de luni se întoarce roata! Maior nu se prezintă joi la Secția Specială PSD!

recomandări

Te ia DNA: Iosif-Ionel TOMA

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Să mergi cu bicicleta pe sfoară în Alpi necesită ceva curaj