Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

CNAS: Peste 9,7 milioane de carduri au ajuns la asigurați

Peste 9,7 milioane de carduri au ajuns la asigurați până în prezent, a precizat joi Casa Națională a Asigurărilor de Sănătate (CNAS) prin intermediul unui comunicat remis AGERPRES.

"Conform datelor furnizate de Compania Națională Poșta Română privind stadiul de distribuire a cardului național de sănătate, vă informăm că din data de 19 septembrie și până în prezent Poșta Română a predat peste 9,7 milioane de carduri de sănătate către asigurați. Procesul de predare — primire a cardurilor de sănătate în vederea distribuirii continuă conform organizării interne a CN Poșta Română, în conformitate cu acordul cadru și contractele subsecvente încheiate cu CNAS și casele de asigurări de sănătate", se arată în comunicat.

CNAS mai precizează că până în acest moment există un singur județ, Sălaj, unde toate cardurile de sănătate au fost preluate de către Poșta Română. Din cele 152.000 de carduri au fost predate asiguraților 147.000, iar 6.500 se află încă la oficiile poștale, de unde pot fi ridicate de către asigurați.

În acest județ, Poșta Română a început procedura de retur către casele de asigurări a cardurilor nepredate către asigurați și al căror termen de 20 de zile, prevăzut în contractul de distribuire, a expirat.

CNAS apreciază că rata de distribuire a cardurilor de sănătate în acest județ va fi de peste 97%.

Procedurile stabilite în acordul-cadru și contractele subsecvente prevăd că, după expirarea termenului de 20 de zile pe care îl are la dispoziție pentru a livra cardurile, Poșta Română are un termen de 10 zile lucrătoare pentru a preda cardurile nedistribuite la casele de asigurări în evidența cărora se află asigurații.

Asigurații vor fi informați în momentul în care va demara activitatea de distribuire a cardurilor prin intermediul caselor de asigurări de sănătate.

După ce procesul de distribuire se va încheia, va urma o perioadă de testare a cardului național de sănătate, în care cele două sisteme vor merge în paralel. Vor fi identificate și rezolvate eventualele probleme în funcționalitatea cardului. După această perioada de testare, cardul național de sănătate va deveni obligatoriu prin lege, iar serviciile medicale vor fi validate și decontate doar prin intermediul lui, arată sursa citată.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 „Aș vrea să renunț la job și să facem sex toată ziua”

2 Interesant! Magyar Nemzet: De când Dragnea urmăreşte de după gratii zvârcolirile fostului său partid, Gabriel …

3 „Constat cu tot mai multă acuratețe ce tâlhari nenorociți au condus România! Citiți și voi ce scrie Ștefan Man…

4 AUDIO Pesedist, către un protestatar: „Du-te, bă, muistule, de aici! Că îți trag acum un picior în cap de mori…

5 Cifrele sondajului secret al PSD. Ce negocieri duc Ponta, Tăriceanu și Firea

recomandări

Te ia DNA: Mihai Mohaci

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Da, pisica asta chiar există