Comisia juridică:Cererea privind arestarea preventivă a Elenei Udrea nu a întrunit voturile necesare pentru adoptare

Comisia juridică:Cererea privind arestarea preventivă a Elenei Udrea nu a întrunit voturile necesare pentru adoptare

Cererea DNA privind arestarea preventivă a deputatului Elena Udrea nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi aprobată, iar plenul va decide în privința acestei solicitări, a anunțat vineri vicepreședintele comisiei Ciprian Nica.

"Rezultatul votului pentru cea de-a treia cerere cu privire la încuviințarea arestării este: 11 au votat "pentru", șapte au votat "împotrivă", trei abțineri și un vot nul, prin urmare se va face un raport că nu s-a întrunit majoritatea cerută de regulament pentru încuviințare. Mai am de făcut o precizare că o să apară în spațiul public anumite persoane care o să spună că Parlamentul României este o talpă împotriva Justiției: nu este o frână împotriva Justiției, ca drept dovadă s-a votat începerea urmăririi penale", a spus Nica, la finalul ședinței Comisiei juridice.

El a adăugat că parlamentarii din comisie nu se substituie instanțelor de judecată. "Noi suntem o comisie a Parlamentului României, iar votul final pentru încuviințare se va da în plen. Noi avem numai un vot consultativ în momentul respectiv", a precizat Nica.

Potrivit acestuia, unii dintre membrii comisiei care au lipsit de la ședință și-au trimis înlocuitori, iar alții nu, pentru că "unii dintre deputați nu mai vor să suplinească datorită cererii". AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ DNA cere instanței s-o pună pe Udrea sub control judiciar, să nu-și mai ia iar tălpășița în Costa R…

2 Hopa, s-a trecut la pasul doi? / Propaganda rusă încearcă să facă o paralelă între Transilvania și Crimeea

3 Cum poate şti medicul stomatolog că un pacient a făcut sex oral

4 Avocata care a reprezentat-o pe Kovesi: Orice persoană care a depus o plângere penală în urma violențelor din …

5 Emil Boc reacționează dur: E o palmă. Conducerea centrală ne-a sfidat! Răsucești cuțitul în rană și mai pui și…