Concurs pentru 22 de posturi de magistrat-asistent la Înalta Curte

Concurs pentru 22 de posturi de magistrat-asistent la Înalta Curte

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) anunță că a aprobat organizarea la București, în perioada 25 august - 25 noiembrie, a unui concurs pentru ocuparea a 22 de posturi vacante de magistrat-asistent la Înalta Curte de Casație și Justiție. Concursul este organizat de CSM și Institutul Național al Magistraturii.

Conform unui comunicat al CSM transmis marți, cele 22 de posturi sunt repartizate astfel: cinci la Secția I civilă, trei la Secția a II-a civilă, șapte, cu specializare în materia penală, în cadrul Secțiilor Unite — Complete pentru soluționarea recursurilor în interesul legii, Complete pentru dezlegarea unor chestiuni de drept și Complete de 5 judecători, un post la Secția penală și șase la Secția de contencios-administrativ și fiscal.

La concurs se pot înscrie persoanele cu o vechime de cel puțin cinci ani în funcțiile prevăzute de lege, la data expirării perioadei de depunere a cererilor de înscriere.

Înscrierea candidaților la concurs se face la sediul CSM, până la data de 15 septembrie inclusiv, taxa fiind de 450 lei.

Examinarea candidaților se face prin susținerea unui test-grilă de verificare a cunoștințelor teoretice și a unei probe scrise practice.

Detalii despre concurs sunt publicate pe site-ul CSM, www.csm1909.ro, și al Institutului Național al Magistraturii, www.inm-lex.ro . AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”