Consiliul Naţional al CMR cere amnistie fiscală pentru cabinetele medicale şi centrele de permanenţă

Consiliul Naţional al CMR cere amnistie fiscală pentru cabinetele medicale şi centrele de permanenţă

Consiliul Naţional al Colegiului Medicilor din România (CMR) cere Parlamentului amnistie fiscală, similară celei acordate altor categorii, pentru cabinetele medicale şi centrele de permanenţă, după ce Curtea de Conturi a penalizat CNAS pentru o serie de activităţi, iar banii s-au luat de la doctori.

Solicitarea a fost făcută publică vineri, când Consiliul Naţional al CMR s-a reunit la Alba-Iulia pentru a analiza situaţia sistemului de sănătate.

"Curtea de Conturi a penalizat Casa Naţională de Asigurări de Sănătate pentru o serie de activităţi, iar aceasta le recuperează de la medici, chiar dacă aceştia nu au avut nicio vină", a precizat Consiliul Naţional al CMR.

Pe de altă parte, Consiliul a enumerat principalele probleme cu care se confruntă, în prezent, sistemul sanitar: lipsa de medici determinată mai ales de migraţia acestora, finanţarea insuficientă a Sănătăţii, legislaţia confuză, interpretabilă şi cu tendinţe de suprareglementare.

Potrivit sursei citate, din 2008 până în prezent, au plecat să lucreze în străinătate peste 15.000 de medici, iar în acest an, doar în primele şase luni, alţi peste 1.200 au ales aceeaşi soluţie.

"Asistăm la o adevărată deşertificare a sistemului de sănătate românesc, în condiţiile în care avem zone şi specialităţi în care lipsa medicilor este îngrijorătoare. Consiliul Naţional a constatat că, în ciuda faptului că au existat nenumărate discuţii, negocieri şi promisiuni în acest sens, nu s-a luat până în acest moment nicio măsură care să apere independenţa şi demnitatea medicilor", se mai arată într-un comunicat al Consiliul Naţional al CMR.

Cu aceeaşi ocazie, Consiliul Naţional a adoptat o rezoluţie prin care solicită, între altele, apărarea independenţei profesiei medicale şi punerea în dezbatere publică a legii privind creşterea veniturilor medicilor.

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Adina Buzatu a scos de la naftalină imaginea în care s-a pozat goală, alături de cinci bărbați

2 VIDEO Cara Delevingne „și-a donat orgasmul pentru știință” / Pentru asta s-a masturbat într-un spital din Germania

3 VIDEO Emilia Dorobanțu, cântec emoționant de 1 Decembrie. Interpretarea superbă care te face să plângi

4 Foarte interesante amănunte! / Păcăliți de ucraineni și de hărțile vechi și depășite, rușii trag după ținte false și se omoară între ei

5 Profesorul Vlad Ciurea / Creierul are cinci dușmani!