Constanța: Sute de monede și obiecte religioase depistate în urma a șase percheziții

Constanța: Sute de monede și obiecte religioase depistate în urma a șase percheziții

Sute de monede și obiecte religioase au fost depistate în urma a șase percheziții domiciliare și la sedii de firme desfășurate, vineri, în județul Constanța, la persoane bănuite de furturi din situri arheologice. Valoarea prejudiciului estimat până în prezent este de circa 15.000 de euro.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Constanța, patru suspecți au fost conduși la sediul IPJ pentru audieri, urmând a fi luate împotriva acestora măsurile legale ce se impun.

"În urma acestor activități, s-au ridicat 450 de bunuri arheologice (dintre care 350 de monede, precum și alte obiecte religioase și de cult), care ar fi fost sustrase din situri arheologice", conform IPJ.

Peste 50 de polițiști au efectuat, vineri, în județul Constanța, șase percheziții domiciliare și la societăți comerciale, la persoane bănuite de furturi din situri arheologice.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”