Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Convoiul cu Inima Reginei Maria a pornit spre Castelul Pelișor din Sinaia

Convoiul cu Inima Reginei Maria a pornit, marți, spre Camera de Aur a Castelului Pelișor din Sinaia, după ce, în fața Muzeului Național de Istorie a României (MNIR) din Capitală, a avut loc un ceremonial militar dedicat evenimentului.

Ceremonia, care a reunit câteva sute de persoane, unele îmbrăcate în costume naționale și purtând steagul cu însemnele regale, a durat 15 minute.

Inima Reginei a fost purtată de la MNIR până pe Splaiul Independenței de soldați ai Regimentului de Gardă ''Mihai Viteazul" și a fost escortată de opt jandarmi călare.

Cutia în care s-a aflat inima Reginei a fost acoperită cu stindardul României și Marii Britanii.

Au fost intonate Imnul Regal Britanic și Imnul Regal Român.

La eveniment au luat parte principesa Margareta, principele Radu, precum și principesa Maria. Alături de Familia Regală se vor afla arhiducesa Maria Magdalena a Austriei, nepoata reginei Maria și fiica principesei Ileana, soțul ei, baronul Hanns Ulrich von Holzhausen, precum și fiul ei, baronul Johannes von Holzhausen.

Au participat reprezentanți ai autorității publice din România și din Republica Moldova — președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, ministrul Educației, și Cercetării Științifice, Sorin Câmpeanu, ministrul Culturii, Ionuț Vulpescu, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, primarul Chișinăului, Dorin Chirtoacă, personalități ale vieții culturale, diplomatice, sportive și reprezentanți de seamă ai societății civile.

De la MNIR, convoiul regal a plecat la Sinaia, unde Inima Reginei Maria va fi așezată în locul unde a bătut pentru ultima oară — Camera de Aur a Castelului Pelișor. Ceremonia nu va avea caracter public, ci se va face în prezența Familiei Regale, a reprezentanților Guvernului, Bisericii și Armatei. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Tudor Chirilă dă semnalul: Am să ies în stradă în seara asta, chiar dacă mă duc singur. Dragnea conduce țara …

2 AVERTISMENT Șefa reprezentanței Comisiei Europene la București: Avem la dispoziție procedura de infringement ș…

3 Citiți asta. În zilele următoare o să fie groasă la curul acestor gunoaie

4 Informație. Țara se REVOLTĂ! Magistrații intră în GREVĂ! În PSD este SCANDAL URIAȘ! Zilele Guvernului sunt num…

5 ALERTĂ! Procuroarea care-l anchetează pe Dragnea REFUZĂ să predea dosarul sclavei PSD! Face apel la procurorul…

recomandări

Te ia DNA: Puescu Daniel/Deputat Ion Cupa

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Există un site care face review-uri la cei mai buni burgeri și arată delicios