Convoiul cu Inima Reginei Maria a pornit spre Castelul Pelișor din Sinaia

Convoiul cu Inima Reginei Maria a pornit, marți, spre Camera de Aur a Castelului Pelișor din Sinaia, după ce, în fața Muzeului Național de Istorie a României (MNIR) din Capitală, a avut loc un ceremonial militar dedicat evenimentului.

Ceremonia, care a reunit câteva sute de persoane, unele îmbrăcate în costume naționale și purtând steagul cu însemnele regale, a durat 15 minute.

Inima Reginei a fost purtată de la MNIR până pe Splaiul Independenței de soldați ai Regimentului de Gardă ''Mihai Viteazul" și a fost escortată de opt jandarmi călare.

Cutia în care s-a aflat inima Reginei a fost acoperită cu stindardul României și Marii Britanii.

Au fost intonate Imnul Regal Britanic și Imnul Regal Român.

La eveniment au luat parte principesa Margareta, principele Radu, precum și principesa Maria. Alături de Familia Regală se vor afla arhiducesa Maria Magdalena a Austriei, nepoata reginei Maria și fiica principesei Ileana, soțul ei, baronul Hanns Ulrich von Holzhausen, precum și fiul ei, baronul Johannes von Holzhausen.

Au participat reprezentanți ai autorității publice din România și din Republica Moldova — președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, ministrul Educației, și Cercetării Științifice, Sorin Câmpeanu, ministrul Culturii, Ionuț Vulpescu, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, primarul Chișinăului, Dorin Chirtoacă, personalități ale vieții culturale, diplomatice, sportive și reprezentanți de seamă ai societății civile.

De la MNIR, convoiul regal a plecat la Sinaia, unde Inima Reginei Maria va fi așezată în locul unde a bătut pentru ultima oară — Camera de Aur a Castelului Pelișor. Ceremonia nu va avea caracter public, ci se va face în prezența Familiei Regale, a reprezentanților Guvernului, Bisericii și Armatei. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Mă doare în pulă pe mine. Nu mor caii când vor câinii“ / Acesta este PSD, oameni buni! Director de instit…

2 Date noi / Generalul Nicolae Ciucă, noul premier desemnat. Orban, ministru și posibil vicepremier. 3 miniștri di…

3 Citiți! Iată de ce nu cred oamenii „datele oficiale”! O porcărie ordinară, ținută 30 de ani „sub capac”, în Ma…

4 Teoria conspirației? / VIDEO Specialist la CNBC: Tulpina de CoVid-19 din Iran este diferită față de cea care a l…

5 FOTO / Priviți, rafturile mai multor magazine mari din București, golite pe fondul isteriei mediatice generate d…

recomandări

Te ia DNA: Ghita Sebastian, Teamnet, Hidrocanal

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Top 10 piscine din lume