CSM: 4 mai - interviul lui Daniel Constantin Horodniceanu, propus pentru funcția de șef al DIICOT

Consiliul Superior al Magistraturii a anunțat, vineri, calendarul de desfășurare a activităților prevăzute în procedura de avizare a propunerii lui Daniel Constantin Horodniceanu pentru funcția de șef al DIICOT, urmând ca acesta să susțină interviul pe data de 4 mai. CSM precizează, într-un comunicat transmis AGERPRES, că a înregistrat propunerea ministrului Justiției, Robert Cazanciuc, de numire în funcția de procuror șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism a lui Daniel Constantin Horodniceanu, șef DIICOT — Serviciul Teritorial Iași, în vederea emiterii avizului de către Consiliu.

Potrivit CSM, activitățile prevăzute în procedura de avizare se vor desfășura conform următorului calendar: 10 — 30 aprilie — punerea în dezbatere publică a proiectului de management și efectuarea verificărilor asupra candidatului; 30 aprilie — 4 mai — analizarea rezultatelor demersului anterior; 4 mai — intervievarea candidatului; 5 mai — transmiterea avizului către Ministerul Justiției.

Ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, l-a propus joi pe procurorul Daniel Constantin Horodniceanu pentru funcția de procuror șef al DIICOT.

Conform reglementărilor legale în vigoare, procurorul șef al DIICOT este numit de președintele României, la propunerea ministrului Justiției, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minimă de 10 ani în funcția de judecător sau procuror, pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată.

Horodniceanu are o vechime în funcția de procuror de 16 ani, din care 6 ani în funcții de conducere. În prezent este procuror-șef al Serviciului Teritorial Iași al DIICOT. A fost procuror-șef al Biroului Teritorial Iași — DIICOT, în perioada iunie 2006 — iunie 2009, respectiv procuror-șef al Serviciului Teritorial Iași — DIICOT în perioada iunie 2012 — 2015. De asemenea, a fost formator în cadrul Institutului Național al Magistraturii în probleme de etică și deontologie profesională a magistratului; formator în domeniul ascultării copilului în cadrul procedurilor judiciare, precum și în domeniul protecției victimelor infracțiunilor de violență și trafic de persoane.

A absolvit cursuri postuniversitare în domeniul dreptului penal, al eticii și deontologiei profesionale a magistraților, protecției victimelor infracțiunilor de violență și trafic de persoane, infracționalității informatice, consolidării capacității sistemului judiciar din România de a face față noilor provocări legislative și instituționale. A semnat mai multe articole de specialitate juridică.

În cadrul dialogului cu ministrul Justiției, Horodniceanu a identificat și prezentat obiective și măsuri clare și pragmatice privind eficientizarea activității structurii, dovedind abilități de organizare, comunicare, spirit de echipă și viziune strategică asupra direcțiilor de dezvoltare a DIICOT, se arată în comunicatul citat. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte din Parlamentul European

2 Frica de pușcărie! Primăria Capitalei a anulat licitaţia pentru 100 de autobuze electrice: cele turceşti ar fi…

3 Mafia locală / Frații Micula, vizați de un dosar de evaziune și spălare de bani de 44 milioane de euro / Cazul e i…

4 Războiul din justiție

5 Val de demiteri / Guvernul a eliberat din funcție 28 de prefecți. Cine vine în loc

recomandări

Te ia DNA: Baronul Salvador

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Un videoclip care îți încălzește inima