CSM: Declarațiile lui Victor Ponta la adresa procurorului de caz au adus atingere independenței justiției

CSM: Declarațiile lui Victor Ponta la adresa procurorului de caz au adus atingere independenței justiției

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis marți că declarațiile premierului Victor Ponta la adresa procurorului care s-a ocupat de dosarul "Turceni-Rovinari" au fost de natură să aducă atingere independenței și prestigiului justiției. Astfel, CSM a decis apărarea independenței justiției după ce și-a însușit marți Raportul Inspecției Judiciare care, în urma verificărilor, a constatat că afirmațiile premierului au afectat independența sistemului judiciar.

Consecința concluziilor IJ este că, prin afirmațiile făcute de șeful Guvernului, a fost subminată autoritatea sistemului judiciar.

Sesizarea IJ a fost făcută de CSM la solicitarea Adunării Generale a procurorilor din DNA cu privire la afirmațiile făcute de Victor Ponta pe o rețea de socializare.

Premierul Ponta a scris: "(...) singura problemă a țării este obsesia unui procuror total neprofesionist în a se afirma în carieră inventând și imaginând fapte și situații neadevărate din urmă cu 10 ani!''. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”