CSM își exprimă îngrijorarea față de blocarea unor cauze în Parlament

CSM își exprimă îngrijorarea față de blocarea unor cauze în Parlament

Consiliul Superior al Magistraturii își exprimă îngrijorarea față de recentele situații apărute în Parlamentul României prin care a fost blocat sau îngreunat actul de justiție, a declarat, joi, vicepreședintele CSM, Bogdan Gabor.

El a precizat că aceasta este poziția oficială a CSM adoptată, joi, în plen.

"Consiliul subliniază că toți cetățenii, indiferent de funcția ocupată, sunt egali în fața legii și susține că principiul separației puterilor în stat trebuie respectat, în primul rând, de reprezentanții celor trei puteri: legislativă, executivă și judecătorească", a spus Bogdan Gabor.

El a adăugat că imunitatea parlamentarilor și a membrilor sau a foștilor membri ai Guvernului nu trebuie să conducă la imposibilitatea desfășurării procedurilor judiciare și a înfăptuirii actului de justiție, acestea fiind exclusiv de competența organelor judiciare.

"CSM reamintește opinia exprimată de Comisia de la Veneția conform căreia respectarea independenței autorităților judiciare este o condiție indispensabilă pentru o democrație stabilă bazată pe supremația legii", a afirmat vicepreședintele CSM. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa