Dâmbovița: Peste 500 de persoane au mărșăluit pe străzi în Târgoviște

Dâmbovița: Peste 500 de persoane au mărșăluit pe străzi în Târgoviște

Peste 500 de persoane au ieșit, vineri seara, în Piața Tricolorului din Târgoviște, apoi au mărșăluit prin oraș, s-au oprit în fața sediului Arhiepiscopiei și au rostit Tatăl Nostru, iar în fața Spitalului Județean Târgoviște și în centrul vechi au ținut momente de reculegere în memoria victimelor din incendiul din clubul bucureștean Colectiv.

Oamenii au început să se strângă în Piața Tricolorului, acolo unde la monumentul Eroilor sunt aprinse candele în memoria victimelor incendiului din clubul Colectiv.

Participanții la manifestare au plecat în marș pe străzile din Târgoviște. Inițial din piață au plecat circa 200-300 de persoane, iar pe parcurs numărul acestora s-a dublat.

Ajunși în fața sediului Arhiepiscopiei Târgoviște, oamenii au îngenunchiat și au zis Tatăl Nostru. După acest moment, au fost și persoane care au strigat ''Daniel, Daniel, du-te după Viorel!''.

Manifestanții au mers și prin centrul vechi din Târgoviște, unde sunt mai multe cafenele și baruri, le-au cerut celor din zonă să îi însoțească, au mai cerut să se oprească muzica și au ținut un moment de reculegere.

Printre lozincile scandate de manifestanți au fost ''O dorință sinceră/ România liberă!'', ''Colectiv'', ''Dacă vă pasă, ieșiți din casă'', ''Uniți salvăm toată România'', ''Jos Parlamentul''.

Manifestanții au fost însoțiți la marș de forțe de ordine, iar străzile au fost blocate temporar. Niciun incident nu a avut loc la manifestare.

AGERPRES / (AS — autor: Cornelia Dumitru, editor: Marius Frățilă)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /