Decizia privind stabilirea cazurilor de prelucrare a datelor pentru care nu e necesară notificarea - în vigoare

Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal informează că la sfârșitul anului trecut a intrat în vigoare decizia prin care se stabilesc acele cazuri de prelucrare a datelor cu caracter personal pentru care nu este necesară notificarea.

"La data de 28 decembrie 2015 a intrat în vigoare Decizia nr. 200/ 2015 privind stabilirea cazurilor de prelucrare a datelor cu caracter personal pentru care nu este necesară notificarea, precum și pentru modificarea și abrogarea unor decizii, emisă de președintele Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal și publicată în Monitorul Oficial nr. 969 din 28 decembrie 2015.

Această decizie a fost emisă în temeiul prevederilor art. 22 alin. (9) din Legea nr. 677/ 2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date, cu modificările și completările ulterioare, conform cărora Autoritatea de supraveghere poate stabili și cazuri în care notificarea nu este necesară", se arată într-un comunicat remis marți AGERPRES de ANSPDCP.

Potrivit sursei citate, având în vedere necesitatea asigurării unei protecții eficiente a drepturilor persoanelor ale căror date cu caracter personal sunt supuse prelucrării, în special în cazul anumitor operațiuni de prelucrare care prezintă riscuri pentru drepturile și libertățile persoanelor fizice, prin această reglementare Autoritatea de supraveghere a stabilit situațiile în care se menține în sarcina operatorilor obligația de notificare raportat la natura datelor prelucrate, scopul prelucrării, la categoriile de persoane vizate sau la mecanismele utilizate pentru prelucrarea datelor.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Au 7 jeguri comuniste mai multă putere decât poporul român? Ce jocuri străine României fac acești nenorociți?

2 Sebastian Lăzăroiu / Dorneanu, omul lui Putin în România, tocmai a rescris Constituția României, fără referendu…

3 VIDEO „Mă doare în pulă pe mine. Nu mor caii când vor câinii“ / Acesta este PSD, oameni buni! Director de instit…

4 Amănunt important: Noul coronavirus este sensibil la temperaturile ridicate! / Rafila: Când se va încălzi, răspâ…

5 În brațele cui va exploda Lebăda Neagră?

recomandări

Te ia DNA: Ghita Sebastian, Teamnet, Hidrocanal

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Scene uimitoare filmate prin procedeu time lapse creează impresia unei alte lumi