Decizia privind stabilirea cazurilor de prelucrare a datelor pentru care nu e necesară notificarea - în vigoare

Decizia privind stabilirea cazurilor de prelucrare a datelor pentru care nu e necesară notificarea - în vigoare

Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal informează că la sfârșitul anului trecut a intrat în vigoare decizia prin care se stabilesc acele cazuri de prelucrare a datelor cu caracter personal pentru care nu este necesară notificarea.

"La data de 28 decembrie 2015 a intrat în vigoare Decizia nr. 200/ 2015 privind stabilirea cazurilor de prelucrare a datelor cu caracter personal pentru care nu este necesară notificarea, precum și pentru modificarea și abrogarea unor decizii, emisă de președintele Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal și publicată în Monitorul Oficial nr. 969 din 28 decembrie 2015.

Această decizie a fost emisă în temeiul prevederilor art. 22 alin. (9) din Legea nr. 677/ 2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date, cu modificările și completările ulterioare, conform cărora Autoritatea de supraveghere poate stabili și cazuri în care notificarea nu este necesară", se arată într-un comunicat remis marți AGERPRES de ANSPDCP.

Potrivit sursei citate, având în vedere necesitatea asigurării unei protecții eficiente a drepturilor persoanelor ale căror date cu caracter personal sunt supuse prelucrării, în special în cazul anumitor operațiuni de prelucrare care prezintă riscuri pentru drepturile și libertățile persoanelor fizice, prin această reglementare Autoritatea de supraveghere a stabilit situațiile în care se menține în sarcina operatorilor obligația de notificare raportat la natura datelor prelucrate, scopul prelucrării, la categoriile de persoane vizate sau la mecanismele utilizate pentru prelucrarea datelor.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…