DIICOT: 11 români au furat din Belgia sute de biciclete în valoare de 620.000 euro

DIICOT: 11 români au furat din Belgia sute de biciclete în valoare de 620.000 euro

Procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Arad împreună cu ofițeri de poliție judiciară și polițiști de frontieră au efectuat 11 percheziții domiciliare pe raza județelor Arad, Alba, Botoșani și Suceava, în cadrul unei acțiuni vizând destructurarea unei grupări specializate în săvârșirea unor infracțiuni de furt pe teritoriul statelor membre UE. Potrivit unui comunicat al DIICOT, la începutul lunii martie 2015, șase bărbați au constituit un grup infracțional organizat în scopul comiterii unor infracțiuni contra patrimoniului, la care ar fi aderat alte cinci persoane.

În noaptea de 28 spre 29 martie, membrii acestei grupări, prin efracție și escaladare, au pătruns mascați în incinta unui depozit situat pe raza localității Aubange, Belgia, de unde au sustras 371 de biciclete, în valoare totală de 620.316 euro.

Cu ocazia perchezițiilor domiciliare au fost recuperate 235 de biciclete și alte bunuri provenite din activități infracționale.

La sediul DIICOT — Biroul Teritorial Arad au fost aduse opt persoane în vederea audierii.

Acțiunea a fost efectuată în colaborare cu autoritățile judiciare belgiene, suportul de specialitate fiind asigurat de către Direcția de Informații și Protecție Internă.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...