DIICOT: Trei rețineri, într-un caz de trafic și deținere de droguri de mare risc

DIICOT: Trei rețineri, într-un caz de trafic și deținere de droguri de mare risc

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial București au luat, vineri, măsura preventivă a reținerii față de două persoane, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc și trafic internațional de droguri de mare risc și, față de o altă persoană, pentru trafic de droguri, deținere de droguri de risc și deținere de droguri de mare risc.

"Joi, inculpații S.C.R. și G.A.M. au fost surprinși în flagrant în timp ce introduceau din Olanda, pe teritoriul României, prin vama Cernad, 2.481 pastile ecstasy, în valoare de 25.000 euro și cantitatea de 320 grame cocaină, în valoare de 13.000 euro. De asemenea, în sarcina inculpatului S.C.R. s-a reținut ca în perioada martie 2015—mai 2015, în mod repetat și în baza aceleiași rezoluții infracționale, a introdus pe teritoriul României, din Olanda, și ulterior comercializat, droguri, pe raza municipiului București. În sarcina inculpatului S.M.F s-a reținut ca în perioada ianuarie-mai 2015 a comercializat droguri de risc, respectiv cannabis, contra sumei de 40 lei/gram", a anunțat DIICOT, într-un comunicat remis sâmbătă AGERPRES.

Sursa citată adaugă că, în urma percheziției domiciliare efectuate la domiciliul inculpatului, au fost găsite și ridicate 400 grame de cannabis, 2 cântare electronice, 2 comprimate XTC și un gram de amfetamină.

Vineri, Tribunalul București a dispus arestarea preventivă a inculpaților pe o perioadă de 30 de zile.

Acțiunea a fost efectuată împreună cu Brigada de Combatere a Criminalității Organizate București—Serviciul Antidrog și Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Pitești și a beneficiat de sprijinul Jandarmeriei Române.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...