DNA a făcut prăpăd într-o reședință de județ: Rețineri importante

DNA a făcut prăpăd într-o reședință de județ: Rețineri importante

DNA a făcut prăpăd într-o reședință de județ! Procurorii l-au reținut pe primarul municipiului Harghita, Miercurea Ciuc. Alături de el a fost încătușat și viceprimarul.

Primarul Ráduly Róbert Kálmán ar mai fi primit mită de 200.000 lei în schimbul obţinerii autorizaţiilor de construcţie şi pentru realizarea amenajărilor rutiere necesare construirii şi funcţionării Hipermarketului Dedeman din Miercurea Ciuc.

Altă faptă vizată ar fi abuz în serviciu, în legătură cu atribuirea unei locuinţe A.N.L. în favoarea unui consilier judeţean la C.J. Harghita.

Primarul Ráduly Róbert Kálmán ar mai fi condiţionat atribuirea contractului de servicii având ca obiect „servicii de telefonice mobilă”, în favoarea S.C. Vodafone S.R.L., de primirea sumei de 5.000 euro.

Primarul Raduly Robert-Kalman şi viceprimarul Szoke Domokos ar fi obţinut foloase necuvenite de la SC Topo Service SA, în perioada 2007-2014, pentru a aproba plăţi nejustificate, în mai multe tranşe, în favoarea firmei care a avut contract de executare a lucrărilor de cadastru general, deşi nu erau îndeplinite condiţiile tehnice şi de legalitate.

Potrivit surselor judiciare, viceprimarul Szoke Domokos, în calitate de preşedinte al comisiei de evaluare a ofertelor, a favorizat S.C. Garden Center Grup S.R.L. din Bucureşti, care a primit un contract de lucrări de la Administraţia locală Miercurea Ciuc, având ca obiect „Amenajare zona verde str. Ret”, în valoare estimată de peste 1,3 milioane lei. Finanţarea obiectivului de investiţii a fost supradimensionată de 100 de ori.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…