Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

DNA disjunge cauza în care Laura Georgescu este acuzată de luare de mită și trafic de influență

Procurorii DNA au dispus disjungerea unor cauze din dosarul în care șefa Consiliului Național al Audiovizualului, Laura Georgescu, a fost trimisă în judecată alături de fostul deputat Viorel Hrebenciuc, de fostul primar al municipiului Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan, și de Narcisa Iorga, fost membru CNA.

Astfel, potrivit rechizitoriului, procurorii au dispus disjungerea și continuarea urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de luare de mită și trafic de influență în ceea ce privește aspectele ce au făcut obiectul dosarului care a fost înregistrat ca urmare a denunțului formulat împotriva Laurei Georgescu de mai mulți membri ai Parlamentului.

''În conținutul denunțului se semnalează că, în calitatea sa de președinte al CNA, Laura Georgescu 'a pretins 5 laptop-uri cu titlu de sponsorizare pentru instituție, de la persoane pe care aceasta le-ar fi favorizat ori protejat în exercitarea atribuțiilor sale de serviciu'. Disjungerea și continuarea urmăririi penale vor viza și posibilele aspecte infracționale (...) referitoare la acțiunile inculpatei Georgescu Laura de a instiga la realizarea unor falsuri și la exercitarea abuzivă a atribuțiilor de serviciu'', se arată în documentul citat.

De asemenea, anchetatorii au disjuns și cauza care vizează săvârșirea infracțiunilor de folosire a influenței ori autorității în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, de către o persoană ce deține o funcție de conducere într-un partid, referitor la implicarea în deturnarea votului legat de postul Giga TV a altor persoane care dețin funcții în partide politice sau a unor membri sau funcționari CNA, continuarea cercetărilor vizând și influențarea activității CNA în alte situații.

Totodată, s-a dispus disjungerea și continuarea urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în vederea identificării autorilor în cazul a 21 de sesizări false rezoluționate și promovate de Laura Georgescu în baza cărora au fost sancționate mai multe posturi tv.

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a șefei Consiliului Național al Audiovizualului (CNA), Laura Georgescu, a fostului deputat Viorel Hrebenciuc, a fostului primar al municipiului Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan, și a Narcisei Iorga, fost membru CNA, pentru fapte de corupție.

Laura Georgescu este acuzată de abuz în serviciu (2 infracțiuni, din care una în formă continuată — 25 acte materiale) și instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată (25 acte materiale), iar Viorel Hrebenciuc, la data faptei deputat și membru în Comitetul Executiv Național al unui partid, pentru folosirea influenței ori autorității în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, de către o persoană ce deține o funcție de conducere într-un partid.

Gheorghe Ștefan, care controlează postul de televiziune Giga TV, și Narcisa Iorga, membru CNA la data faptei, au fost deferiți justiției pentru instigare la folosirea influenței ori autorității în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, de către o persoană ce deține o funcție de conducere într-un partid. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Țiriac, cu PSD până la capăt! Nu s-a lăsat până nu i-a plasat pe Dăncilă și Teodorovici lângă Halep!

2 VIDEO halucinant cu Dăncilă și Alex Dima de la ProTV! Oameni buni, ascultați-o cum se rățoiește, dobitoaca!

3 VIDEO Imagini-ȘOC cu Dăncilă la Strasbourg vorbind în fața sălii goale! Doar vecinul Băsescu s-a dus s-o ascul…

4 RoMAFIA Ca orice pesedist jegos, Grindeanu și-a tras „cărniță de fotomodel” pe banii noștri.

5 Așa e!

recomandări

Te ia DNA: Celina Rusu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Caracatița asta evadează ca-n filme dintr-un borcan