DNA propune arestarea lui Ilie Carabulea, trimis în judecată în Dosarul ASF, pentru încălcarea condiţiilor de arest la domiciliu

DNA propune arestarea lui Ilie Carabulea, trimis în judecată în Dosarul ASF, pentru încălcarea condiţiilor de arest la domiciliu

DNA propune arestarea lui Ilie Carabulea, cercetat în Dosarul ASF, pentru încălcarea condiţiilor de arest la domiciliu.

Iată comunicatul DNA:

La data de 16 iulie 2014, procurorii au formulat propunerea de înlocuire a măsurii preventive a arestului la domiciliu, cu măsura mai grea a arestării preventive a inculpatului CARABULEA ILIE.

Propunerea a fost înaintată Curții de Apel București.

Propunerea de arestare preventivă a fost formulată ca urmare a faptului că, în intervalul 24.06.2014-05.07.2014, inculpatul Carabulea Ilie a încălcat în mod repetat obligațiile impuse de către Înalta Curte de Casație și Justiție, prin încheierea din data de 19.06.2013.
Cu această ocazie, s-a dispus față de inculpat înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a arestului la domiciliu, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 23.06.2014 până la 22.07.2014 (inclusiv).
Prin aceeași încheiere, Înalta Curte de Casație și Justiție a impus inculpatului Carabulea Ilie, următoarele obligații:
- de a nu părăsi imobilul în care locuiește fără permisiunea judecătorului de Cameră preliminară și a instanței în fața căreia se află cauza penală ce-l privește;
- să se prezinte în fața organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi și libertăți, a judecătorului de Cameră preliminară, sau a instanței de judecată ori de câte ori este chemat;
- să nu comunice cu ceilalți inculpați și să nu comunice cu martorii în prezenta cauză.
Din probele administrate în cauză, a rezultat faptul că inculpatul Carabulea Ilie, în intervalul 24.06.2014-05.07.2014, a încălcat în mod repetat și sub diferite modalități obligațiile impuse de către Înalta Curte de Casație și Justiție, astfel:
- a luat legătura și a comunicat prin intermediul mijloacelor de comunicare electronice în intervalul 24.06-05.07.2014, dar și prin intermediul unei alte persoane, cu inculpații: S.C. CARPATICA ASIG S.A. (prin reprezentanții legali), CRUDU ANA-INA, precum și cu mai mulți martori din dosar.
Totodată, începând cu data de 25.06.2014, inculpatul CARABULEA ILIE a instalat un sistem de monitorizare la domiciliul acestuia, conectat la serverul S.C. CARPATICA ASIG SA., prin intermediul căruia are acces online la imaginile surprinse de camerele de supraveghere instalate în sediul S.C. CARPATICA ASIG S.A. și, implicit la activitatea desfășurată de inculpați și martori.

Facem precizarea că, la data de 22 aprilie 2014, procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului CARABULEA ILIE (vezi comunicat nr. 508/VIII/3 din 25 aprilie 2014).

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Drama Foișor”, o nouă manipulare ordinară? / Directorul pus de Firea, elementul-cheie al regiei

2 Petrecere de pomină la Miami, cu Loredana, vedete și milionari din România

3 Apă de ploaie / Vaccinul chinezesc Coronavac are eficacitate aproape de zero, după studii. Țările care imunizeaz…

4 „Armata” de prostituate de lux folosită de Securitate pentru străini. Cine erau tinerele folosite pentru sex, …

5 Ucraina / perspectiva repetării scenariului sfâşierii Iugoslaviei