DNA solicită Senatului să îi transmită înscrisurile întocmite în 2014 și 2015 de Comisia pentru Regulament

DNA solicită Senatului să îi transmită înscrisurile întocmite în 2014 și 2015 de Comisia pentru Regulament

Direcția Națională Anticorupție (DNA) solicită Senatului să îi transmită până miercuri toate înscrisurile întocmite în anii 2014 și 2015 de Comisia pentru Regulament.

Potrivit documentului adresat Biroului Permanent al Senatului, refuzul de punere la dispoziția DNA a documentelor solicitate "constituie infracțiunea de obstrucționare a Justiției".

"În temeiul dispozițiilor art. 170, alin. 1 C.p.p., prin ordonanța nr. 122/P/2012 din 21 mai, DNA a dispus predarea de către Senatul României a tuturor înscrisurilor întocmite în anii 2014 și 2015 de Comisia pentru Regulament a Senatului. Prin urmare, vă solicităm să predați în cel mai scurt timp, dar nu mai târziu de 27.05.2015 (...), toate înscrisurile întocmite în anii 2014 și 2015 de Comisia pentru Regulament", se arată în documentul semnat de procuror-șef secție Constantin Claudiu Dumitrescu, și procuror Jean Uncheșelu.

Solicitarea primită din partea Secției de Combatere a Infracțiunilor Conexe Infracțiunilor de Corupție din cadrul DNA a fost înregistrată la Senat în data de 21 mai, documentul intrând în atenția conducerii Senatului în ședința Biroului Permanent de marți.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale