DNA: Solomon Wigler, trimis în judecată în stare de arest; alte aspecte, cercetate într-un dosar disjuns

DNA: Solomon Wigler, trimis în judecată în stare de arest; alte aspecte, cercetate într-un dosar disjuns

Procurorii DNA l-au trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pe Solomon Wigler, consilier personal al primarului Capitalei, pentru trafic de influență în formă continuată. 

Procurorii anticorupție au dispus disjungerea cauzei și continuarea cercetărilor față de acesta în legătură cu pretinderea și primirea sumei de 25.000 euro de la martorul denunțător, pe care l-a asigurat că ar avea influență asupra primarului general al municipiului București, în vederea eliberării unei autorizații de construire necesare unei soluții de trafic (sens giratoriu), pentru două supermarketuri, precum și în legătură cu alte aspecte.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis vineri AGERPRES, în perioada mai-iunie 2012 — mai 2015, Solomon Wigler a pretins, în mai multe rânduri, suma de 230.000 euro și a primit, în mai multe tranșe, suma de 179.000 euro de la o persoană, martor denunțător, pentru a interveni pe lângă funcționari din aparatul administrativ al primarului general al municipiului București și consilieri din cadrul Consiliului General, lăsând să se creadă că are influență asupra acestora, în vederea inițierii și votării unor proiecte de hotărâre.

Procurorii susțin că aceste hotărâri vizau aprobarea unor planuri urbanistice zonale (PUZ) necesare edificării a trei supermarketuri pe raza municipiului București și acceptarea unei donații de către Primăria Capitalei.

DNA precizează că Solomon Wigler a primit suma totală de 179.000 euro, în patru tranșe, respectiv înainte și după votarea hotărârilor respective.

"În același scop, în 28 mai, denunțătorul s-a întâlnit cu Wigler în biroul acestuia din urmă aflat în sediul primăriei, ocazie cu care acesta l-a asigurat că, în ședința Consiliului General al Municipiului București din ziua respectivă, au fost aprobate atât proiectul de hotărâre privind acceptarea donației aferente unuia dintre proiecte, cât și PUZ — ul pentru unul dintre supermarketuri. În acest context,Wigler a convenit cu martorul denunțător ca, în 3 iunie, să-i remită suma de 25.000 euro, urmând ca diferența până la 51.000 euro să o aducă în săptămâna 8 — 12 iunie", se arată în comunicat.

În 3 iunie, Solomon Wigler a fost surprins în flagrant de procurorii anticorupție în timp ce primea suma de 25.000 euro în scopul menționat.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București, cu propunere de a se menține măsura arestului preventiv și măsurile asigurătorii dispuse față de inculpat.

În cauză procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro