Dolj: Percheziții la persoane bănuite de trafic de persoane, proxenetism și infracțiuni cu violență

Dolj: Percheziții la persoane bănuite de trafic de persoane, proxenetism și infracțiuni cu violență

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - Serviciul Teritorial Craiova împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova au efectuat, vineri, 17 percheziții domiciliare în Craiova în cadrul unei acțiuni care a vizat destructurarea a două grupuri infracționale organizate.

Acestea erau specializate în săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane și proxenetism, activități de pe urma cărora proxeneții ar fi obținut venituri ilegale de peste un milion de euro.

În acest caz, 16 persoane au fost prezentate cu mandat de aducere la sediul DIICOT din Craiova pentru audieri.

Potrivit unui comunicat de presă remis de IGPR, oamenii legii au stabilit că începând cu 2011 și până în prezent membrii celor două grupări infracționale organizate din Craiova ar fi racolat mai multe tinere, pe care le-ar fi transportat în Roma — Italia, Berlin — Germania și în Barcelona — Spania, unde le-ar fi exploatat sexual, obținând venituri ilegale de peste 1.000.000 de euro. Ambele grupări infracționale erau organizate pe niveluri de ierarhizare bine definite, iar fiecare membru ar fi avut un rol infracțional prestabilit.

'În cauză, există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2011-2016 pe raza municipiului Craiova s-a constituit un grup infracțional organizat format din 5 suspecți la care ulterior au aderat și alte persoane și care au acționat în mod coordonat în scopul comiterii infracțiunii de proxenetism. S-a reținut că membrii grupului au determinat sau au înlesnit practicarea prostituției pe teritoriul Italiei a mai multor persoane de sex feminin obținând astfel importante beneficii materiale. Totodată, există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2011-2016 pe raza municipiului Craiova s-a constituit un al doilea grup infracțional organizat, format din 5 suspecți, care prin acte de constrângere sau inducere în eroare a exploatat mai multe persoane vătămate prin obligarea la practicarea prostituției, pe teritoriul Germaniei, Italiei și Spaniei", precizează DIICOT într-un comunicat de presă.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale, iar acțiunea a fost realizată cu sprijinul structurilor de combatere a criminalității organizate din Olt, Gorj și Mehedinți, precum și polițiști ai Inspectoratului de Poliție Județean Dolj.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...