Dosar ANRP: Bica scapă de arestul la domiciliu; Videanu poate să plece la un târg de marmură în Italia

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis luni ca fosta șefă a DIICOT Alina Bica să fie judecată în dosarul ANRP sub control judiciar.

Instanța supremă a admis o contestație depusă de Alina Bica și a dispus înlocuirea arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar, decizia fiind definitivă.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, Alina Bica are mai multe obligații, respectiv să se prezinte periodic la Poliția Sectorului 4 București, să nu părăsească teritoriul României fără încuviințarea judecătorilor, să nu comunice direct sau indirect sau prin nicio cale cu inculpații din dosar, respectiv Dorin și Alin Cocoș, Ionuț Mihăilescu, precum și cu martorii din dosar.

Tot luni, judecătorii au admis o cerere făcută de Adriean Videanu și i-au permis acestuia să părăsească temporar România, în în perioada 17 — 22 iunie, pentru a se deplasa la Târgul Internațional de Marmură de la Carrara, Italia.

Dosarul ANRP, cunoscut și ca dosarul "Bica 2", a fost trimis de DNA în instanță pe data de 26 februarie, Adriean Videanu fiind acuzat de complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, el stând în arest preventiv în perioada 31 ianuarie — 6 februarie. Videanu se află în prezent sub control judiciar.

Dorin Cocoș este acuzat de trafic de influență (două fapte) și dare de mită, iar fiul acestuia, Alin Cocoș, de complicitate la trafic de influență și complicitate la dare de mită.

Alina Bica a fost trimisă în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită (2 fapte), abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (2 fapte) și favorizarea făptuitorului (2 fapte), iar Ionuț Florentin Mihăilescu este acuzat de complicitate la luare de mită.

Potrivit DNA, la data de 14 iunie 2014, Alina Bica a primit, prin intermediul fostului său consilier Ionuț Mihăilescu și în cote părți egale cu acesta, un teren în suprafață de 4.425 metri pătrați în Snagov, județul Ilfov.

Primirea acestui teren a fost în strânsă legătură cu validarea pe care Alina Bica a dispus-o la data de 15 martie 2011, în calitate de secretar de stat și de reprezentantă a Ministerului Justiției în Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Agenției Naționale pentru Restituirea Proprietăților, a unui dosar de despăgubire pentru un teren din Capitală. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Asta e de DNA! Citiți de unde vine bogăția Liei Savonea! Ea e cea care l-a salvat pe Vântu!

2 VIDEO / Asta e MAFIE! Augustin Zegrean, avertisment GRAV: CCR s-ar putea să nu valideze alegerile prezidențiale!…

3 Pinochio s-a întors! Ponta a cerut 3 ministere la negocierile cu Orban! Cel mai important: Apărarea!

4 VIDEO Domeniul „Mama sunt eu” / Așa ne-a furat PSD, pe față, rânjind în batjocură!

5 S-o salte procurorii, că n-are imunitate! Dăncilă, denunțată de Dragnea pentru fraudă cu bani europeni! Acest …

recomandări

Te ia DNA: Cirloganu Marian Cristinel

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Trucurile astea cu cărți sfidează gravitația