Dragnea, despre dosarul "Referendumul": Am emoții, după sentință voi vorbi mai multe lucruri

Dragnea, despre dosarul "Referendumul": Am emoții, după sentință voi vorbi mai multe lucruri

Ministrul Dezvoltării Regionale, Liviu Dragnea, a declarat marți că are emoții pentru ziua de 6 mai, când Înalta Curte de Casație Justiție (ÎCCJ) se va pronunța în dosarul "Referendumul", dar a susținut că este nevinovat și a precizat că după sentință va vorbi "mai multe lucruri". Întrebat dacă are emoții, Dragnea a răspuns: "Bineînțeles".

Potrivit acestuia, împotriva sa nu există nicio probă "serioasă", ci doar "afirmații, considerații, deducții".

"Eu sunt absolut convins de nevinovăția mea, mi-am susținut-o cu tărie în toată această perioadă. Nici eu și cred că nici instanța n-a identificat vreo probă serioasă la procuror. Este vorba de un șir de afirmații, considerații, deducții, presupuneri și eu sper ca mâine decizia să fie de achitare", a spus Liviu Dragnea, în cadrul unei conferințe de presă organizată la sediul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

Pe de altă parte, întrebat ce va face dacă va fi condamnat în acest dosar, Dragnea a afirmat că nu a răspuns niciodată la această întrebare, din superstiție.

"Știți bine ce voi face, numai că n-am vrut să răspund niciodată la întrebarea asta, din superstiție. Răspunsul e inclus în întrebare. (...) Așa cum în acești mai mult de doi ani de zile m-am ferit să comentez și am fost foarte rezervat în comentarii pentru a nu fi acuzat că influențez justiția — spre deosebire de alții, în frunte cu Băsescu, care au tot influențat în cazul ăsta și care au tot presat — așa voi face și eu, după sentință voi vorbi mai multe lucruri", a spus ministrul.

ÎCCJ urmează să se pronunțe miercuri în dosarul "Referendumul".

Procurorul de ședință al DNA a cerut pedeapsă cu executare pentru acuzațiile care i se aduc lui Liviu Dragnea în dosarul "Referendumul".

Procurorul nu a formulat un cuantum al pedepsei și a spus că este atributul instanței supreme să o stabilească. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Și la vaccinare unii sunt mai cetățeni ca alții” / Laura Ștefan dezvăluire incredibilă care arată în ce căcat d…

2 L-au prins? / Cumpănașu, cercetat pentru că agăța tinere de 14-15 ani

3 Categoria javre, mincinoși, curve politice / CCR critică dur modificările operate de PSD, prin care a păcălit bă…

4 „Am rămas cu gura căscată” / Compania Eli Lilly anunță un medicament-minune în lupta anti-COVID

5 Palatul lui Putin, acum 10 ani / GALERIE FOTO