Dragnea, despre dosarul "Referendumul": Am emoții, după sentință voi vorbi mai multe lucruri

Dragnea, despre dosarul "Referendumul": Am emoții, după sentință voi vorbi mai multe lucruri

Ministrul Dezvoltării Regionale, Liviu Dragnea, a declarat marți că are emoții pentru ziua de 6 mai, când Înalta Curte de Casație Justiție (ÎCCJ) se va pronunța în dosarul "Referendumul", dar a susținut că este nevinovat și a precizat că după sentință va vorbi "mai multe lucruri". Întrebat dacă are emoții, Dragnea a răspuns: "Bineînțeles".

Potrivit acestuia, împotriva sa nu există nicio probă "serioasă", ci doar "afirmații, considerații, deducții".

"Eu sunt absolut convins de nevinovăția mea, mi-am susținut-o cu tărie în toată această perioadă. Nici eu și cred că nici instanța n-a identificat vreo probă serioasă la procuror. Este vorba de un șir de afirmații, considerații, deducții, presupuneri și eu sper ca mâine decizia să fie de achitare", a spus Liviu Dragnea, în cadrul unei conferințe de presă organizată la sediul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

Pe de altă parte, întrebat ce va face dacă va fi condamnat în acest dosar, Dragnea a afirmat că nu a răspuns niciodată la această întrebare, din superstiție.

"Știți bine ce voi face, numai că n-am vrut să răspund niciodată la întrebarea asta, din superstiție. Răspunsul e inclus în întrebare. (...) Așa cum în acești mai mult de doi ani de zile m-am ferit să comentez și am fost foarte rezervat în comentarii pentru a nu fi acuzat că influențez justiția — spre deosebire de alții, în frunte cu Băsescu, care au tot influențat în cazul ăsta și care au tot presat — așa voi face și eu, după sentință voi vorbi mai multe lucruri", a spus ministrul.

ÎCCJ urmează să se pronunțe miercuri în dosarul "Referendumul".

Procurorul de ședință al DNA a cerut pedeapsă cu executare pentru acuzațiile care i se aduc lui Liviu Dragnea în dosarul "Referendumul".

Procurorul nu a formulat un cuantum al pedepsei și a spus că este atributul instanței supreme să o stabilească. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Dacă asta nu o fi intoxicare ci realitate?

2 VIDEO Figuranții cu bani ne-au făcut de cacao / Artiștii trupei Coldplay, „extrem de afectați” după fluierăturile de la București la adresa tânărului ro…

3 Țara infracțională România / Două doctorițe au semnat acorduri de recunoaștere a vinovăției pentru divulgarea subiectelor la rezidențiatul din 2021

4 „Atâția sâni am, atâția se văd. Parcă e mai rău să nu ai”

5 Încep surprizele? / SUA și Ucraina vor semna joi un acord de securitate