Dragnea: Ilie Sârbu va avea susținerea mea și a partidului pentru a ocupa un post de vicepreședinte la Curtea de Conturi

Dragnea: Ilie Sârbu va avea susținerea mea și a partidului pentru a ocupa un post de vicepreședinte la Curtea de Conturi

Președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat că fostul lider al senatorilor social-democrați, Ilie Sârbu, se bucură atât de susținerea sa, cât și a partidului, pentru a ocupa funcția de vicepreședinte al Curții de Conturi.

"Îi mulțumesc domnului Ilie Sârbu pentru modul cum a gestionat poziția de lider de grup. A contat foarte mult pentru partid. A fost un sprijin serios pentru Guvern. Este un om cu experiență politică, cu multă substanță, un om de anvergură, un om cu foarte multă pricepere, drept pentru care i-am anunțat pe colegii mei din grup și o spun și public că va avea susținerea mea și a partidului pentru a ocupa un post de vicepreședinte la Curtea de Conturi, la Autoritatea de Audit, pentru că PSD nu își permite să propună într-o funcție oameni care nu au experiență sau de care nu suntem siguri că își pot gestiona cum trebuie responsabilitățile funcției. Ori Ilie Sârbu este un om în care eu am foarte multă încredere și care poate gestiona o funcție de o asemenea importanță", a afirmat Dragnea, duminică, la finalul ședinței conducerii PSD cu grupul senatorilor social-democrați, care a avut loc la Senat.

Liviu Dragnea a precizat că Ilie Sârbu a demisionat din funcția de lider al grupului senatorilor PSD din dorința de a-și încheia cariera politică la Curtea de Conturi.

"Mi-a spus (că a renunțat la funcția de lider al grupului PSD din Senat — n.r.), pentru că ar vrea să își încheie cariera politică în acest fel, ar vrea să meargă la Curtea de Conturi. A fost decizia dumnealui, dincolo de toate zvonurile care au ieșit pe surse, decizie pe care, i-am spus și personal înainte de ședință și am spus-o și în grup, eu o susțin. (...) Domnul Sârbu are o pregătire profesională foarte bună, are experiență foarte mare, a lucrat în cele două mandate de ministru cu foarte multe programe europene și e un om care a condus foarte multe instituții", a spus Dragnea.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante