Echipa României, locul I la Olimpiada Internațională de Chimie, cel mai bun rezultat din istoria participărilor

Echipa României, locul I la Olimpiada Internațională de Chimie, cel mai bun rezultat din istoria participărilor

Elevii români s-au întors duminică-seara de la Moscova, unde s-a desfășurat Olimpiada Internațională de Chimie „D. Mendeleev”, cu cinci medalii de aur, o medalie de argint și o medalie de bronz, fiind, anunță Ministerul Educației, cel mai bun rezultat de când România participă la aceastîă competiție. Elevii noștri au surclasat echipa țării gazdă, care a obținut doar trei din cele 10 medalii acordate. Cei cinci elevi medaliați cu aur sunt Andreea Maria Filip (clasa a XII-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti), Ștefan Bogdan Ivan (clasa a XII-a/Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu" din Bucureşti), Dumitru Călugăru (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu" din Târgu Jiu), Andrei Iliescu (clasa a X-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi Radu Costin Bîzgă-Nicolescu (clasa a XII-a/Colegiul Naţional „I.C. Brătianu" din Piteşti). Vlad-Mihai Mandric (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Sfântul Sava" din Bucureşti) a obţinut medaliade argint, iar medalia de bronz a fost obţinută de Gabriel Dragoş Negreanu (clasa a XII-a/Colegiul Naţional „Petru Rareş" din Piatra Neamţ).
La cea de-a 48-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Chimie „D. Mendeleev” au participat 105 elevi, din 16 țări. Concurenții au avut de trecut trei probe, timp de cinci ore, dintre care două teoretice și una practică/experimentală. Prima probă teoretică a cuprins 8 probleme obligatorii, iar a doua a avut ca obiectiv rezolvarea unei probleme (la alegere dintr-un set de trei) pentru fiecare din cele 5 secţiuni incluse: chimie fizică, ştiinţele vieţii, chimie anorganică, chimie organică şi chimie analitică.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 O nouă arestare la vârf în Rusia