Economia României duduie. Cu mici excepţii./Direcţia pentru Protecţia Copilului Vaslui, cel mai mare angajator din judeţ, cu 2.300 de salariaţi

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui este cel mai mare angajator din judeţul Vaslui, cu 2.300 de salariaţi, pentru care statul plăteşte lunar peste două milioane de lei, pe locul secund în acest top figurând societatea Rulmenţi Bârlad, cu 1.500 de salariaţi.

Instituţiile statului, finanţate de la bugetul consolidat, au ajuns să fie cei mai mari angajatori din judeţul Vaslui, după ce marile fabrici vasluiene şi-au redus treptat activitatea, unele dintre acestea închizându-şi porţile, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Pe domenii de activitate, învăţământul are cei mai mulţi salariaţi, cu peste 6.500 de cadre didactice angajate, în peste 700 de şcoli. Următorii angajatori sunt cele patru spitale din judeţ, care însumează aproape 2.500 de salariaţi, inclusiv personal auxiliar.

Cel mai mare angajator din judeţul Vaslui este însă Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, cu o medie lunară de 2.300 de salariaţi, din care 1.480 sunt asistenţi maternali profesionişti.

"Necesarul lunar numai pentru salarii este de peste două milioane de lei. Pare o sumă mare, însă media salarială este de 870 de lei”, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX directorul DGASPC Vaslui, Ionel Armeanu.

În mediu privat, cel mai mare angajator rămâne în continuare societatea Rulmenţi Bârlad, aflată în proprietatea holdingului turc Kombassan, care, în prezent, are 1.513 salariaţi.

Următorul în top este grupul de firme Racova-Com-Agro-Pan, deţinut de omul de afaceri Adrian Porumboiu, cu un număr de aproape 1.400 de angajaţi în judeţul Vaslui, în cele şapte firme aflate în cadrul grupului.

În rest, ceilalţi angajatori din mediul privat vasluian au sub o mie de angajaţi, cei mai mulţi salariaţi per societate fiind în domeniul industriei textile: Confecţii SA Bârlad - 942 salariaţi, Pancarprod Vaslui - 655 angajaţi, LCL România SRL Vaslui - 644 salariaţi, Huşana Huşi - 533 angajaţi.

La nivelul întregului judeţ Vaslui, în mediul privat lucrează mai puţin de 53.000 de salariaţi, în condiţiile în care populaţia judeţului este de aproximativ 450.000 de locuitori.

 


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Lista de miniștri a Guvernului Orban. Nume nou la Justiție

2 CTP, la Digi 24 / Dacă Barna şi USR nu votează guvernul Orban înseamnă că fac o alianţă toxică, ad-hoc, cu PSD

3 Ponta a dat în diaree! Tudose l-a dat cu capul de pereți! „Victore, dac-o mai arzi mult la două capete cu PSD-…

4 EXCLUSIV / Dăncilă și Ponta s-au înțeles ca Guvernul Orban să nu treacă! Guvernul PSD rămâne în funcție până dup…

5 Cea mai perversă și malefică dihanie din statul român! Citiți asta!

recomandări

Te ia DNA: Cornelia Negrut

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Nici nu știam că există sportul ăsta!