EurActiv îl prezintă pe Dacian Cioloș ca viitor prim-ministru

EurActiv îl prezintă pe Dacian Cioloș ca viitor prim-ministru

Dacian Cioloș, fostul comisar european pentru agricultură, va fi noul prim-ministru al României, scrie joi portalul EurActiv, care citează surse despre care afirmă că sunt "credibile", dar nu le precizează.

În condițiile în care, în pofida demisiei premierului Victor Ponta, protestele continuă în România, a devenit clar că Cioloș va prelua postul de șef al executivului până la alegerile care se vor desfășura în decembrie 2016, relatează mai departe EurActiv .

Conform acestui site, Cioloș ar urma să conducă un așa-numit 'guvern de salvare națională', întrucât situația în România pare a fi foarte îngrijorătoare, menționând de asemenea că această numire ar fi o idee bună în condițiile în care fostul comisar european este apreciat la Bruxelles și în plus este una dintre puținele figuri publice din România nesuspectate de corupție.

Euractiv prezintă succint biografia sa, subliniind că Cioloș este perceput ca fiind independent politic, deși în Comisia condusă de José Manuel Barroso era văzut drept afiliat Partidului Popular European (PPE), întrucât el a fost propus pentru postul de comisar european de președintele Traian Băsescu, de asemenea afiliat grupului popular.

Pe de altă parte, în timpul mandatului său de comisar, s-a considerat că Cioloș a fost influențat de Franța, mulți numindu-l 'al doilea comisar francez', fapt ce nu l-a afectat pe plan politic intern în România, țară ce are o puternică simpatie față de Franța, scrie în continuare site-ul EurActiv , amintind că soția lui Cioloș este franceză.

În pofida bunei sale reputații, Cioloș nu a obținut un al doilea mandat de comisar european, întrucât Victor Ponta a dorit ca un membru al partidului său social-democrat să ocupe postul de comisar alocat României, în final acesta fiind obținut de Corina Crețu.

Și mass-media din România a evocat numele lui Cioloș ca posibil premier, dar el a calificat aceste relatări drept speculații. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

5 VIDEO București 2024...