Finul lui Bănicioiu, Octavian Bitu, a fost ARESTAT

Finul lui Bănicioiu, Octavian Bitu, a fost ARESTAT

Tribunalul București le-a acceptat cererea procurorilor DNA și au emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele lui Octavian Bitu, directorul Sălii Polivalente din București. 

Octavian Bitu, director al Complexului Sportiv Naţional - Sala Polivalentă din Bucureşti, aflat în subordinea Ministerului Tineretului şi Sportului, a fost reţinut marţi de procurorii DNA, fiind acuzat de săvârşirea infracţiunilor de şantaj şi luare de mită. 

Potrivit site-ului PSD sector 4, Octavian Bitu deţine funcţia de vicepreşedinte al acestei filiale, iar presa centrală relatează că el este finul ministrului Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.

Conform unui comunicat postat pe site-ul DNA, în perioada aprilie - august 2015, Octavian Bitu, în calitate de director al Complexului Sportiv Naţional - Sala Polivalentă din Bucureşti, a pretins de la un om de afaceri (denunţător în dosar) suma de 10.000 euro şi foloase materiale constând în cedarea construcţiei deţinute de firma omului de afaceri către o firmă la care asociat, cu o cotă de 50%, să fie o persoană apropiată lui Octavian Bitu, în vederea valorificării construcţiei în activităţi comerciale. 

Despre valoarea construcţiei, din care Octavian Bitu a solicitat practic jumătate pentru derularea de activităţi comerciale, denunţătorul a afirmat că este de minim 180.000 euro, conform actelor contabile ale firmei.

În schimbul banilor şi foloaselor materiale pretinse, Octavian Bitu l-a asigurat pe omul de afaceri că va stinge procesul civil aflat în derulare între CSN Sala Polivalentă şi firma acestuia şi va prelungi contractul de închiriere a terenurilor pe care se afla construcţia firmei. 

Octavian Bitu s-a angajat ca, în schimbul banilor şi foloaselor pretinse, la viitoarea licitaţie pentru închirierea terenurilor, câştigătoare să fie o firmă la care denunţătorul şi un apropiat al lui Bitu să fie asociaţi.

DNA mai arată că, pe terenurile pe care le închiriase de la Sala Polivalentă, firma denunţătorului construise o clădire pentru care, în cursul anului 2013, avea un contract de închiriere cu un restaurant.

În aceste condiţii, în luna aprilie 2013, Octavian Bitu a ameninţat o denunţătoare că îi vor fi reziliate contractele de închiriere pentru terenuri, dacă nu va renunţa la contractul de închiriere a construcţiei, astfel încât aceasta să fie închiriată unei firme indicate de Bitu. 

În săptămâna ulterioară primei ameninţări şi în luna mai 2013, Octavian Bitu a reiterat ameninţările şi a înştiinţat-o pe denunţătoare că, dacă nu este de acord cu propunerile lui, va determina rezilierea contractului de închiriere a terenurilor pe care a fost construită clădirea.

Procurorii anticorupţie l-au prins marţi în flagrant pe Octavian Bitu, în momentul în care acesta a primit de la denunţător suma de 10.000 lei.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Îi vom distruge!” / Rușii, izolați în Sud după ce ucrainenii au distrus și ultimul pod!

2 Rusul nu știa ce i se întâmplă. Fusese capturat...

3 O profeție tulburătoare făcută de Carl Sagan înainte de a muri s-a viralizat

4 VIDEO Priviți, așa e pe front, în Ucraina...

5 Dovada că e groasă pentru Rusia în Ucraina! Șoigu, în vizită de urgență la cea mai mare fabrică de tancuri!