Gabriel Oprea: Îl susțin pe șeful statului în desemnarea șefului SIE

Gabriel Oprea: Îl susțin pe șeful statului în desemnarea șefului SIE

Președintele UNPR, premierul interimar Gabriel Oprea, a declarat miercuri seară că susține propunerea președintelui Klaus Iohannis cu privire la numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu în funcția de șef al Serviciului de Informații Externe (SIE). * Ponta: Nu m-a consultat nimeni cu privire la nominalizarea lui Ungureanu la SIE, Iohannis ne-a păcălit

Totodată, Oprea a afirmat că îl susține pe șeful statului în chestiunile care privesc securitatea națională a României.

"Îl cunosc pe domnul Ungureanu, am lucrat cu dumnealui. (...) Strategic, în desemnarea șefului SIE îl susțin pe șeful statului cu privire la numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu", a precizat Gabriel Oprea, la Antena 3.

Președintele Klaus Iohannis l-a nominalizat în funcția de director al SIE pe Mihai-Răzvan Ungureanu, a informat miercuri Administrația Prezidențială.

Administrația Prezidențială a precizat că, potrivit prevederilor constituționale, șeful statului i-a înștiințat pe președinții celor două Camere ale Parlamentului de această nominalizare, urmând ca legislativul să adopte o hotărâre în acest sens.

El a mai deținut funcția de director al Serviciului de Informații Externe în perioada 2007-2012, în timpul mandatului fostului președinte Traian Băsescu. A demisionat din funcție la 8 februarie 2012. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Cum juca Becali barbut cu un judecător! Dezvăluiri incredibile despre căcatul în care se scaldă Justiția din R…

3 VIDEO Un activist civic, bătut de faţă cu poliţiştii în Buzău

4 Cine este bărbatul care a plătit 80.000 de euro pentru o partidă de amor cu Daniela Crudu

5 Din jurnalul secret al unui arhitect despre Casa Poporului