Gheorghe Falcă: Regret ceea ce a făcut Nicolae Ioțcu

Gheorghe Falcă: Regret ceea ce a făcut Nicolae Ioțcu

Copreședinte al PNL Arad, Gheorghe Falcă, a declarat marți, în cadrul conferinței de presă, că "regretă" ceea ce a făcut Nicolae Ioțcu, președintele Consiliului Județean Arad, cercetat de către Direcția Național Anticorupție Timișoara în stare de arest preventiv sub acuzația de trafic de influență, însă a subliniat că acesta "și-a decis independența față de partid" încă din 2013.

'Regret ceea ce a făcut domnul Ioțcu. Am apreciat activitatea lui până în 2013, când domnul Ioțcu și-a decis independența, nu față de mine, ci față de partid. Eu sunt omul care regretă cel mai mult despărțirea care s-a produs în 2013', a declarat Gheorghe Falcă.

El a mai precizat că Nicolae Ioțcu nu mai era la conducerea filialei PNL în momentul arestării și că a fost suspendat din partid.

'A demonstrat că a făcut doar administrație și nu politică. Domnul Ioțcu a avut însă o carieră și o anumită contribuție, nu putem nega acest lucru', a mai declarat copreședintele PNL Arad.

Pe de altă parte, Falcă a arătat că, potrivit statutului PNL, având în vedere că Nicolae Ioțcu este simplu membru de partid, faptul că este arestat preventiv a adus după sine suspendarea sa din partid, urmând ca în momentul în care va exista o hotărâre definitivă de condamnare, să fie exclus din partid.

Întrebat dacă arestarea lui Nicolae Ioțcu pentru fapte de corupție a afectat imaginea județului, Gheorghe Falcă a răspuns afirmativ.

'Dacă, însă, noi, cei din PNL Arad, vom comunica corect cu cetățenii și ne vom face treaba, cetățenii o să ne aprecieze, pentru că greșelile individuale ale unor oameni nu trebuie să afecteze o comunitate. Pentru că putem spune cât de tare afectează imaginea județului în țară. Întotdeauna vor fi la toate partidele membri care pot face greșeli. Dar, existența partidelor, e necesară pentru democrație', a afirmat Gheorghe Falcă.

La rândul său, senatorul Ioan Cristina, copreședinte al PNL Arad, a spus că Nicolae Ioțcu constituie o 'pată' pentru județul Arad.

Tribunalul Timiș a decis, sâmbătă seara, arestarea preventivă a președintelui Consiliului Județean Arad, Nicolae Ioțcu, pentru 30 de zile, acesta fiind acuzat de trafic de influență. Avocații lui Ioțcu au contestat decizia Tribunalului Timiș, Curtea de Apel Timișoara urmând să judece în zilele următoare recursul privind măsura cercetării în stare de arest preventiv a lui Nicolae Ioțcu. AGERPRES 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD, ultima crimă / Iordache va fi ales astăzi preşedintele Consiliului Legislativ. Mandatul e pe viaţă

2 Un fost senator PSD îl dezbracă de secrete pe liderul PSD / „Diploma lui Ciolacu este falsă, cel mai probabil. E…

3 „Noul” PNL / Trei foști miniștri din Guvernele Dragnea și un ministru din Guvernul Ponta candidează din partea …

4 Noi informații / USR PLUS, scor peste așteptări la parlamentare / PSD și PNL merg cap la cap / Struțocămila lui Pont…

5 Birchall, cu colții în jugulara lui Streinu-Cercel: Se pare că imunitatea parlamentară bate imunitatea medical…