Ginerele lui Vasile Blaga, adus la Curtea de Apel București

Ginerele lui Vasile Blaga, adus la Curtea de Apel București

Andrei Rudeanu, ginerele copreședintelui PNL Vasile Blaga, a fost adus vineri dimineața la Curtea de Apel București, unde se va judeca contestația sa față de decizia instanței de a-l aresta preventiv într-un dosar de evaziune fiscală. 

Pe 22 mai, judecătorii de la Tribunalul București au decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Andrei Rudeanu, el fiind acuzat de o evaziune de 600.000 euro.

Andrei Rudeanu a fost reținut săptămâna trecută de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, după ce în aceeași zi au fost efectuate cinci percheziții la domiciliile și sediile comerciale ale mai multor persoane din București, Deva și Buftea, într-un dosar penal având ca obiect săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.

Percheziții au avut loc și la sediul firmei de pază și protecție Axis Corporate Security, deținută de Ioan Andrei Rudeanu, acesta fiind apoi ridicat de procurori și dus la audieri.

Conform datelor de la Registrul Comerțului, Axis Corporate Security are sediul central în municipiul Deva, iar ca asociați apar Mariana Aurora Rudeanu (50%) și Ioan Andrei Rudeanu (50%), acesta îndeplinind și funcția de administrator.

Procurorii susțin că din datele și probele administrate în cauză rezultă că, în perioada 2010 — 2014, persoanele vizate, printre care și reprezentanții firmei de protecție și pază, ar fi desfășurat tranzacții comerciale fictive cu scopul de a se sustrage de la plata obligațiilor fiscale.

Prejudiciul creat bugetului de stat, calculat pe baza datelor și probelor administrate în cauză, se ridică la aproximativ 2.500.000 de lei. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...