Giurgiu: Trei imigranți de origine afro-asiatică, depistați la PTF Giurgiu

Trei bărbați de origine afro-asiatică au fost depistați la finalul săptămânii trecute de polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu, ascunși într-un camion condus de un șofer turc, ce transporta marfă din Turcia pentru o firmă din Germania, se arată într-un comunicat de presă al ITPF Giurgiu remis luni AGERPRES.

' La Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat, pe sensul de intrare în țară, la volanul unui autocamion marca IVECO, cetățeanul turc Fatih G., care transporta diverse materiale de la o firmă din Turcia pentru o firmă din Germania. Procedând la verificarea mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au observat că partea superioară a prelatei semiremorcii este tăiată și lipită prin interior, iar în urma controlului amănunțit efectuat asupra compartimentului marfă, au fost descoperite trei persoane de sex masculin de origine afro-asiatică asupra cărora nu s-au găsit documente de identitate', se arată în comunicatul de presă al ITPF Giurgiu.

În urma cercetărilor s-a constatat că cei trei migranți nu vorbeau limba română sau o altă limbă de circulație internațională, iar la controlul corporal nu s-au găsit asupra lor documente care să le ateste identitatea. Șoferul a declarat că 'a asistat la încărcarea mărfii, însă nu a avut cunoștință despre faptul că în compartimentul marfă al autocamionului se află ascunse trei persoane susținând că presupune că persoanele s-au urcat în camion în Bulgaria, într-o parcare din localitatea Gurkovo unde a staționat pentru a se odihni', menționează sursa citată.

În acest caz polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei celor în cauză și, conform protocolului româno — bulgar la frontieră, camionul, șoferul turc și cei trei migranți au fost predați Poliției de Frontieră Bulgare în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun.  AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 UPDATE / Raed Arafat, șeful DSU, a afirmat, într-o declarație oficială, că informația prezentată de Digi 24 este…

2 COVID-19 a suferit 10 mutaţii / Tinerii nu sunt imuni la coronavirus

3 ULTIMA ORĂ / Guvernul a modificat statutul poliţiştilor şi militarilor: se întrerup concediile de odihnă, se sus…

4 Masonul din spatele birtului care a vândut statului 1,7 milioane de măști a încheiat 16.290 de contracte cu st…

5 Europa Liberă / Demontarea celei mai elaborate manipulări de la începutul pandemiei

recomandări

Te ia DNA: Dan Iulian Idolu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Top 10 piscine din lume