Google a recunoscut anexarea Crimeei. Gigantul american a trasat pe hărţi noua graniţă rusească

Google a recunoscut anexarea Crimeei. Gigantul american a trasat pe hărţi noua graniţă rusească

Corporaţia Google a updatat recent serviciul Google Maps , destinat vizualizării hărţilor propriu-zise sau personalizate Google, cu o nouă frontieră în Europa.

Astfel, pe hărţi a fost marcată graniţa care separă Crimeea de Ucraina, informează Europeanul.org . Totodată, de pe hărţile Google a dispărut vechea granţă de la strâmtoarea Kerci, care delimita Rusia de peninsula Crimeea.
Asemănător a procedat şi gigantul american Apple. Hărţile instalate pe device-urile mobile conţin noua graniţă trasată la fel ca pe hărţile de la Google.

Anterior, şi serviciul rusesc Yandex a inclus peninsula Crimeea în componenţa Federaţiei Ruse, notează publika.md. Însă, potrivit gazeta.ru, internauţii văd diferit harta în funcţie de locul accesării. Astfel, pentru utilizatorii yandex din Ucraina Crimeea este prezentată drept un teritoriu al Ucrainei, iar cei care accesează serviciul din Rusia văd peninsula ca parte a Federaţiei Ruse.

Toate aceste modificări ale companiilor de Internet au loc în condiţiile în care atât Statele Unite ale Americii, cât şi Uniunea Europeană au condamnat anexarea peninsulei ucrainene Crimeea de către Rusia şi au impus Moscovei numeroase sancţiuni.

ONU şi APCE au condamnat anexarea Crimeii

Adunarea Generală a ONU a adoptat, la 27 martie, o rezoluţie fără caracter coercitiv care denunţă referendumul din Crimeea şi alipirea acestei provincii la Rusia. Rezoluţia, propusă de Ucraina şi susţinută de occidentali, a strâns 100 de voturi pentru, 11 împotrivă şi 58 de abţineri.

La rândul său, Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) a votat, pe 9 aprilie, impunerea mai multor sancţiuni Federaţiei Ruse pentru anexarea Crimeii. Cu 145 voturi pentru, 21 împotriva şi 22 de abţineri, deputaţii din 46 din cele 47 de state membre câte numără Consiliului Europei (mai puţin Rusia, care a boicotat şedinţa) au votat pentru suspendarea dreptului de vot al delegaţiei ruse în diferitele organisme ale Adunării Parlamentare ca şi dreptul de a conduce biroul, comitetul preşedintilor şi comitetul permanent al APCE.

În plus, Federaţia Rusă nu mai are dreptul de a participa la misiuni de observare a alegerilor din alte state membre. Decizia este valabilă până la 26 ianuarie 2015, când Adunare Parlamentară se va reuni în sesiune de iarnă, tot la Strasbourg.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...