Gorghiu solicită demisia lui Teodorovici și restituirea sumelor cheltuite de firme în cazul impozitării bacșișului

Gorghiu solicită demisia lui Teodorovici și restituirea sumelor cheltuite de firme în cazul impozitării bacșișului

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a solicitat, vineri, demisia ministrului de Finanțe Eugen Teodorovici și restituirea sumelor cheltuite de firme în cazul impozitării bacșișului.

"Operațiunea 'Bacșișul', pusă în practică de ministrul Finanțelor și comandată de premierul Victor Ponta, este o nouă mostră de incompetență, rea-credință și absurd a acestui Guvern, fără cap și fără busolă. Nu trebuie să fii laureat al Premiului Nobel în economie pentru a înțelege că impozitarea bacșișului, în forma reglementată de premierul Victor Ponta, nu ar fi adus beneficii semnificative la bugetul de stat. Și celelalte efecte reale ale ordonanței 'Bacșișul' erau eminamente negative. Solicit demisia de urgență ministrului Eugen Teodorovici. S-ar impune, firește, și demisia prim-ministrului, dar, după cum se știe, domnia sa nu este vinovat pentru nimic din ceea ce se întâmplă în partidul său, la grupurile parlamentare ale PSD sau în Guvernul pe care îl conduce", a declarat Gorghiu, potrivit unui comunicat de presă remis AGERPRES.

Ea a adăugat că societățile comerciale ar fi fost supuse unui risc sporit de abuz din partea instituțiilor de control ale statului, iar beneficiarii direcți ai bacșișului se vedeau lipsiți de o parte din veniturile suplimentare pe care le realizau ca urmare a recompensei voluntare din partea consumatorilor.

"Incapacitatea Guvernului de a colecta veniturile din taxe și impozite a fost suplinită de această măsură neaplicabilă. Ideea de a impozita bacșișul este o urmare firească a lipsei de curaj a premierului de a se apropia de marii evazioniști. Aceasta este filosofia acestui partid și a liderului său: slab cu cei puternici, viteaz cu cei fără apărare. Așa au ajuns, peste noapte, chelnerițele, frizerii, coafezele, băieții de la livrări, taximetriștii și alți angajați în domeniul serviciilor publice dușmanii economiei naționale. De la început, PNL a atras atenția asupra nevalidității acestei măsuri. Atunci, liderii PSD ne-au acuzat că suntem anarhiști. Se pare că și PSD este un partid anarhist, de vreme ce Guvernul său a decis, în final, să se răzgândească", se mai arată în comunicat.

Sursa citată mai spune că ordonanța 'Bacșișul' a fost o invenție sută la sută românească, fără echivalent în Uniunea Europeană, în fapt, un experiment "stupid", pe banii și nervii mediului de afaceri și ai consumatorilor. "Drept consecință, Guvernul trebuie să restituie fondurile alocate de societățile comerciale pentru a se conforma inițiativelor fără sens pe care le-a adoptat", a susținut Gorghiu.

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a anunțat, vineri, că autoritățile renunță la impozitarea bacșișului. "Am avut o discuție cu toți cei care reprezintă piața serviciilor hoteliere, restaurante, companii de taximetrie vizavi de bacșiș. Această idee a plecat de la o solicitare a celor din piață încă din 2012, an de când acest lucru s-a dorit pentru a soluționa acea situație în care controlul venea și identifica în casele de marcat sume suplimentare față de încasările oficiale. Acesta a fost motivul pentru care a fost reglementat bacșișul. Azi am decis împreună, în urma unei discuții foarte constructive, că acest lucru ar trebui scos din ordonanța care reglementează bacșișul pentru a evita situațiile neplăcute în aplicarea acestuia pentru că nu poți reglementa toate situațiile care se întâlnesc zi cu zi", a explicat Teodorovici. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 DOCUMENT Cine sunt VIP-urile din cinematografie acuzate de DIICOT / Soțul Loredanei Groza, Andrei Boncea de la S…

2 „E bine că se odihnește. Mi-a furat 23 de milioane de euro de sub nas!” / Oana Zăvoranu, dezvăluiri despre milia…

3 Gelu Tofan, „regele anvelopelor”, a murit retras în satul său natal, refuzând să lupte cu cancerul. Avea 61 de…

4 Mesaje din acestea ar trebui puse în toată țara...

5 Video viral