Guvernul a alocat temporar 984 de milioane de lei pentru programe finanțate din fonduri structurale

Guvernul a alocat temporar 984 de milioane de lei pentru programe finanțate din fonduri structurale

Guvernul a decis miercuri alocarea temporară din venituri din privatizare, de către Ministerul Finanțelor Publice, a sumei de 984 milioane lei, în echivalent euro, în scopul asigurării necesarului de finanțare pentru luna septembrie a Autorităților de management pentru programele operaționale finanțate din fonduri structurale în cadrul Obiectivului Convergență, informează Biroul de presă al Executivului.

Potrivit Guvernului, suma va fi repartizată astfel: 280 milioane de lei pentru Programul Operațional Sectorial Mediu; 220 milioane de lei pentru Programul Operațional Sectorial Creșterea Competitivității Economice; 234 de milioane de lei pentru Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane; 250 de milioane de lei pentru Programul Operațional Regional.

"Autoritățile de management pentru programele operaționale au obligația efectuării plăților în contul beneficiarilor, din sumele transferate de Autoritatea de certificare și plată, în termen de 10 zile, dar nu mai târziu de data de 30 septembrie 2015. Sumele alocate autorităților de management din venituri din privatizare vor fi rambursate Ministerului Finanțelor Publice în euro, din sumele restituite cu această destinație de către Comisia Europeană, până la data de 9 octombrie 2015", informează sursa citată.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ucrainenii și-au demonstrat din nou superioritatea, au găsit călcîiul lui Ahile al rușilor”

2 Au fost antrenați de americani și canadieni / Cine sunt „sabotorii”, noul coșmar al Rusiei în Crimeea

3 Experţi şi foşti oficiali de la Pentagon au simulat un război din cauza Taiwanului: Pierderi grele atât pentru China, cât şi pentru Statele Unite

4 Pe orbita Pământului zboară două avioane spațiale misterioase...

5 Un general ucrainean din GRU prins că a trimis Rusiei informații secrete a încercat să-i împuște pe anchetatori