Guvernul are, pe ordinea de zi a ședinței de marți, zece ordonanțe de urgență

Guvernul are, pe ordinea de zi a ședinței de marți, zece ordonanțe de urgență

Guvernul ar putea discuta, în ședința de marți, zece ordonanțe de urgență, informează un comunicat al Executivului, remis AGERPRES. Pe agenda ședinței, figurează un proiect de OUG pentru modificarea Legii privind Codul de procedură penală, precum și un alt proiect de ordonanță de urgență vizând completarea legii privind venitul minim garantat.

De asemenea, Guvernul ar putea aproba, prin ordonanță de urgență, completarea Legii privind detașarea salariaților în cadrul prestării de servicii transnaționale, completarea Ordonanței 83/ 2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015, dar și adoptarea unor măsuri pentru implementarea mecanismului de alocare tranzitorie cu titlu gratuit a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră producătorilor de energie electrică, pentru perioada 2013-2020, inclusiv Planul național de investiții.

Alte proiecte de ordonanță de urgență, anunțate de Guvern, vizează stabilirea unor măsuri de reorganizare la nivelul administrației publice centrale, înființarea Gărzilor Forestiere, modificarea și completarea unor acte normative din domeniul feroviar, modificarea și completarea Legii concurenței nr.21/ 1996 și a Ordonanței de urgență a Guvernului nr.83/ 2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015, precum și alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice, cu modificările și completările ulterioare.

De asemenea, Executivul discută un proiect de hotărâre privind aprobarea unor măsuri administrative pentru buna funcționare a instituțiilor din sistemul justiției. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Unde-s şobolanii în timp ce cei săraci luptă şi mor pentru Ucraina? Au fugit în ţări străine cu tot cu bogăţiile furate în Ucraina?”

2 ULTIMA ORĂ CCR aruncă în aer Justiția din România? Udrea, printre beneficiari!

3 Ziceau că e „stupidă și inutilă” / Priviți, vedeta ucraineană Akkerman, capturată de Rusia, a fost introdusă în dotarea Flotei ruse din Marea Neagră

4 VIDEO Priviți, aceasta este o dronă Orlan-10 a armatei Rusiei furată de un căpitan rus și trimisă acasă „la pachet”!

5 Previziunile lui George Friedman pentru următorii 10 ani: Se ridică Polonia și Turcia