Hunedoara: Certificate internaționale acordate voluntarilor din Geoparcul Dinozaurilor de către Universitatea București

Activitatea celor mai buni voluntari din Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului, ajunși în ultima clasă de liceu, a fost recunoscută oficial marți prin acordarea certificatelor internaționale de voluntariat Voluntpass, în cadrul unei manifestări ce a avut loc la Colegiul Național "I.C. Brătianu" din orașul Hațeg, școala la care au studiat acești tineri. Voluntarii au mai primit o diplomă ce atestă activitățile la care au participat și suplimentul de diplomă în care sunt menționate competențele dobândite.

Atât certificatele de voluntariat, cât și diplomele au fost emise de Universitatea din București — administratorul Geoparcului Dinozaurilor Țara Hațegului, voluntarii pentru Geoparc fiind primii din țară care au obținut din partea instituției de învățământ superior astfel de certificate cu recunoaștere internațională.

"Andrei Andreșoi, Daniel Barboni, Ema Bogdan, Andrei Dincă, Larisa Duță, Maria — Cristina Marton, Bogdan Stegărescu și Andra Szakacs — Mikes sunt opt dintre voluntarii care, deși foarte preocupați cu pregătirea pentru examenele de final de liceu, au reușit ca, în mai puțin de un an și jumătate, să strângă, fiecare, sute de ore de voluntariat. 'Casa Vulcanilor', 'Salvăm trecutul pentru viitor', 'Crosul Cetății Regale a Hațegului', amenajarea traseelor tematice și de vizitare către Cetatea Regală a Hațegului și spre 'Tăul fără fund' din localitatea Peșteana, sunt doar câteva proiecte dintr-o listă lungă în care s-au implicat voluntarii pentru Geoparc", a declarat purtătorul de cuvânt al Geoparcului Dinozaurilor, Adina Popa.

Elevii au apreciat că experiența muncii ca voluntar în cadrul Geoparcului a fost una extrem de interesantă, în care ideile pe care le-au avut s-au putut concretiza în proiecte viabile.

"Voluntariatul părea ceva abstract, ceva ce are loc în centrele universitare sau activități organizate de mari companii în orașe importante și nicidecum în Țara Hațegului. Acest certificat atestă faptul că am făcut ceva ce va rămâne și pentru generațiile viitoare, dar mai ales pentru generația mea", a declarat Daniel Barboni, voluntar pentru Geoparc.

Pe măsură ce îndeplinesc numărul de ore de voluntariat, la cerere, vor primi certificate și diplome voluntarii mai noi sau mai vechi ai Geoparcului.

În cadrul evenimentului au fost prezentate și câteva dintre principalele proiecte ce urmează să fie derulate în această vară pe teritoriul Geoparcului, cu sprijinul voluntarilor. Între acestea se numără reamenajarea potecii tematice Valea Dinozaurilor și "Grădina aromată a timpului", toate finanțate de Fundația pentru Parteneriat și o companie privată din România. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Vela, imbecilule, dă-ți demisia! Îi obligi pe români să stea în casă și le dai amenzi, dar nu vezi ce se întâm…

2 Aici trebuia dat cu tunul, în adevăratul buboi! Termitele bugetare despre care nu vorbește nimeni

3 VIDEO Studiu prezentat de un cunoscut virusolog german: „Nu există virus „viu” pe suprafețe. Nu vă puteți infe…

4 Orban i-a cerut lui Nelu Tătaru să o demită pe Sorina Pintea de la șefia Spitalului Județean Baia Mare

5 VIDEO Studiu / Priviți cum se răspândește virusul COVID de la un simplu tușit ori strănut. Particulele de aeros…

recomandări

Te ia DNA: Gavrila Laurentiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

10+ Fotografii nepublicate din arhiva National Geographic