IGPR: Percheziții la persoane bănuite de evaziune fiscală în trei județe și în Capitală

IGPR: Percheziții la persoane bănuite de evaziune fiscală în trei județe și în Capitală

Polițiștii specializați în investigarea fraudelor desfășoară joi dimineață opt percheziții domiciliare în județele Vrancea, Giurgiu, Ilfov și în Capitală, acțiune ce vizează destructurarea unei grupări infracționale specializată în fraude intracomunitare, evaziune fiscală și spălare de bani.

Foto: (c) AGERPRES ARHIVĂ

Potrivit unui comunicat al IGPR remis AGERPRES, zece persoane bănuite de implicare în activitatea infracțională vor fi conduse pentru audieri la sediul IPJ Vrancea și la unitatea de parchet competentă, perchezițiile efectuându-se într-un dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Vrancea, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea.

Prejudiciul creat bugetului de stat este de aproximativ 1.000.000 de lei, reprezentând sustragerea TVA și impozitul pe profit.

Sursa citată precizează că membrii grupării, cetățeni români, sirieni și sudanezi, sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălarea banilor. Pentru identificarea cetățenilor străini, polițiștii au beneficiat de suportul specialiștilor Oficiului Român pentru Imigrări.

În fapt, în urma cercetărilor efectuate de polițiștii specializați în investigarea fraudelor, în colaborare cu specialiști ai ANAF — DGAF și Inspecției Fiscale (monitorizare permanentă a livrărilor intracomunitare), a rezultat că membrii grupării, în perioada octombrie 2012 — iunie 2014, ar fi înregistrat în evidențele contabile a două firme românești livrări intracomunitare fictive către șase societăți comerciale din Bulgaria, înființate și controlate de aceeași grupare.

De asemenea, ar fi interpus în lanțul comercial pentru mascarea adevăratei proveniențe a mărfurilor opt societăți tip "fantomă".

La acțiune participă și luptătorii Serviciilor pentru Acțiuni Speciale din cadrul IPJ Vrancea și Poliției Sectorului 2 București. Acțiunea beneficiază de suportul informativ al DIPI.

AGERPRES /(AS-autor: Sorin Peneș, editor: Antonia Niță)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Un misterios monolit din metal, similar cu cel găsit recent în SUA, a apărut lângă o cetate dacică din …

2 SCANDAL la Realitatea Plus! Boul PSD din imagine, trimis de moderatoare să vorbească la veceul din curte după …

3 VIDEO DSP a închis târgul de Crăciun deschis ilegal de imbecila de Fiola! Nu avea nicio aprobare, dar ea a înc…

4 Așa o fi? Judecați voi!

5 Un text despre femei care merită citit...