IGPR: Percheziții la suspecți de furt din Germania - trei reținuți și bunuri de 30.000 de euro ridicate

IGPR: Percheziții la suspecți de furt din Germania - trei reținuți și bunuri de 30.000 de euro ridicate

Trei cetățeni români au fost reținuți, iar bunuri în valoare de peste 30.000 de euro și înscrisuri au fost ridicate de polițiști, în urma unor percheziții efectuate în Giurgiu, Teleorman, Ilfov și Buzău, la persoane bănuite de furturi comise în Germania, a informat, joi, Inspectoratul General al Poliției Române.

Percheziții în patru județe la persoane bănuite că au comis infracțiuni de furt în Germania

Persoanele în cauză sunt bănuite că ar fi furat cupru de pe teritoriul Germaniei, prejudiciul total fiind de aproximativ 250.000 de euro. La acțiunile polițiștilor români au fost prezenți și 12 ofițeri de poliție germani din Landul Bavaria.

Polițiștii Direcției de Investigații Criminale a Poliției Române și polițiștii de investigații criminale de la inspectoratele de poliție județene din Giurgiu, Teleorman, Ilfov și Buzău, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, au efectuat 13 percheziții domiciliare.

Potrivit IGPR, au fost puse în executare șapte mandate europene de arestare, emise de către magistrații germani pe numele cetățenilor români suspectați. Până în prezent, au fost depistate și reținute trei persoane: două pe raza județului Giurgiu și una pe raza județului Bihor, la ieșirea din țară.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate înscrisuri cu valoare probatorie și bunuri în valoare de peste 30.000 de euro (telefoane mobile, cartele telefonice, tehnică de calcul, aparatură electrică și unelte).

Persoanele în cauză sunt cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, distrugere, furt calificat și tentativă la furt calificat. Suspecții vor fi prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă, în vederea predării către autoritățile germane.

Acțiunea s-a organizat în baza unor cereri de comisie rogatorie internațională, formulate de autoritățile judiciare din Nurnberg și Bamberg prin Serviciul de Cooperare Judiciară Internațională, Relații Internaționale și Programe al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

AGERPRES/ (AS — autor: Irinela Vișan, editor: Georgiana Tănăsescu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

3 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

4 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

5 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?