IGPR: Percheziții la suspecți de furt din Germania - trei reținuți și bunuri de 30.000 de euro ridicate

Trei cetățeni români au fost reținuți, iar bunuri în valoare de peste 30.000 de euro și înscrisuri au fost ridicate de polițiști, în urma unor percheziții efectuate în Giurgiu, Teleorman, Ilfov și Buzău, la persoane bănuite de furturi comise în Germania, a informat, joi, Inspectoratul General al Poliției Române.

Percheziții în patru județe la persoane bănuite că au comis infracțiuni de furt în Germania

Persoanele în cauză sunt bănuite că ar fi furat cupru de pe teritoriul Germaniei, prejudiciul total fiind de aproximativ 250.000 de euro. La acțiunile polițiștilor români au fost prezenți și 12 ofițeri de poliție germani din Landul Bavaria.

Polițiștii Direcției de Investigații Criminale a Poliției Române și polițiștii de investigații criminale de la inspectoratele de poliție județene din Giurgiu, Teleorman, Ilfov și Buzău, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, au efectuat 13 percheziții domiciliare.

Potrivit IGPR, au fost puse în executare șapte mandate europene de arestare, emise de către magistrații germani pe numele cetățenilor români suspectați. Până în prezent, au fost depistate și reținute trei persoane: două pe raza județului Giurgiu și una pe raza județului Bihor, la ieșirea din țară.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate înscrisuri cu valoare probatorie și bunuri în valoare de peste 30.000 de euro (telefoane mobile, cartele telefonice, tehnică de calcul, aparatură electrică și unelte).

Persoanele în cauză sunt cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, distrugere, furt calificat și tentativă la furt calificat. Suspecții vor fi prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă, în vederea predării către autoritățile germane.

Acțiunea s-a organizat în baza unor cereri de comisie rogatorie internațională, formulate de autoritățile judiciare din Nurnberg și Bamberg prin Serviciul de Cooperare Judiciară Internațională, Relații Internaționale și Programe al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

AGERPRES/ (AS — autor: Irinela Vișan, editor: Georgiana Tănăsescu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Surse din Poliție: Șefii se tem că au fost înregistrați de clan în biserică / Percheziții cu cântec

2 Țiitoare de lider PNL angajată la stat

3 Cică ele ar adevăratul motiv al intrării lui Băse în cursa pentru Primăria Capitalei

4 Prima bombă de campanie! Șarlatania din trecutul deputatului USR Stelian Ion: handicap inventat pentru locuinț…

5 Întâlniri de taină în biserică între şefii Poliţiei şi membri ai clanului Duduianu, în miez de noapte